Trasbals Teatre presenta El Vol de Tornada

Casal Riudomenc
 • Calendari: 1/10/2016 21:00h
 • Localització: Teatre Auditori Casal Riudomenc

  Els fets del setge de Barcelona de 1714 són posats de relleu al Vol de tornada com a punt de partida per portar-nos a la memòria, també, altres esdeveniments que han escrit les pàgines de la història d’una Catalunya tossuda que ha volgut mantenir-se dempeus -el vol- fins arribar a la celebració de la diada d’enguany -la tornada- en una nova versió revisada i ampliada.

  Versió millorada de l'obra Vol de Tornada, a càrrec de Trasbals Teatre, del CERAP, ampliada d'acord amb els esdeveniments que es van succeïnt en el nostre dia a dia...

  Dues úniques funcions: dissabte 1 d'octubre, a les 21.00 h, i diumenge 2 d'octubre, a les 18.00 h.

  Venda d'entrades: a partir del 13 de setembre, de dilluns a divendres al CERAP, de les 18.00 h a les 21.00 h, i els dies 22 i 29, de les 18.00 h a les 20.00 h, a la taquilla del teatre.

  Preu: 8€ (5€ socis del CERAP).

  75 min. CATALÀ.

  Ho organitza: CERAP


  Reviure moments de la nostra història hauria de ser un exercici recurrent per tal de recordar-nos on som i per què hi som. Fer-ho a l’entorn de l’11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, és escaient ja que ens rememora la tenacitat d’un poble que va deixar-s’hi la pell –literalment-, per no renunciar a ser.

  Els fets del setge de Barcelona de 1714 són posats de relleu al Vol de tornada com a punt de partida per portar-nos a la memòria, també, altres esdeveniments que han escrit les pàgines de la història d’una Catalunya tossuda que ha volgut mantenir-se dempeus -el vol- fins arribar a la celebració de la diada d’enguany-la tornada.

  Les diferents escenes d’aquest viatge en el temps ens oferiran quadres costumistes, cors, narradors, cançons, jocs d’imatges i de llums... i tot allò que l’espectador atent hi voldrà veure. Una lectura més agosarada farà intuir el vessant simbòlic dels personatges: una pàtria darrera d’una mare forta i tendra alhora; un poble representat per un pare que sempre és a punt per estimar i defensar la pàtria; uns avis que maldaran perquè la història no sigui oblidada; unes filles de caràcters oposats (la somiadora i la lluitadora) que volen ser un paradigma de tota la gamma de posicions que podem trobar en el teixit social del poble...

  Trasbals teatre del CERAP, per segon any consecutiu, trepitjarà l’escenari del Casal Riudomenc amb l’ànim de contribuir, amb el seu granet d’arena, a perfilar aquest moment tan engrescador que ens ha tocat de viure. I ho fa amb aquesta nova versió revisada i ampliada de El vol de tornada. Hi ha, en aquesta nova empresa, si no la mateixa, una, augmentada amb escreix, il·lusió de fer partícip al públic –el poble- de l’experiència d’un anhel compartit que va més enllà del mer espectacle teatral.