Augmenta la recollida de roba usada a Riudoms l’any 2019

29/01/2020

Augmenta la recollida de roba usada a Riudoms l’any 2019

La Fundació Humana ha recollit un total de 17.474 kg de tèxtil usat a Riudoms durant el 2019 per destinar-los a la reutilització o al reciclatge. Aquest registre representa un augment del 15,4% respecte l’any 2018. 

Riudoms té 6 contenidors de roba usada

Riudoms disposa de 6 contenidors verds de la Fundació Humana distribuïts en diferents zones del municipi, un dels quals està situat a la Deixalleria Municipal. En ells, s’hi pot dipositar roba, calçat, complements i tèxtil de la llar que ja no s’utilitzi. 

Recollida selectiva amb valor social i ambiental

La gestió de les tones recuperades per la Fundació Humana a Riudoms, que equivalen a 39.000 peces de roba, suposa un benefici ambiental, perquè es redueix la generació de residus i es contribueix a la lluita contra el canvi climàtic, així com promou la finalitat social de la roba usada mitjançant projectes educatius, ambientals, cooperatius, entre altres, tant en l’àmbit nacional com internacional. 

En el marc del projecte "la Bona Brossa", es valora positivament l'ús d'aquests contenidors per a dipositar material tèxtil, en lloc dels contenidors de la fracció rebuig, ja que incrementa la recollida selectiva i, a més, té un valor social. 

Des del 1987, Humana Fundación Pueblo para Pueblo treballa per la protecció del medi ambient a través de la reutilització del tèxtil i desenvolupa programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia així com de suport local i agricultura urbana al territori més proper.

Consulta on s'ubiquen els contenidors de roba usada Humana a Riudoms en el plànol adjunt.