El Ple de l'Ajuntament de Riudoms dona suport al Manifest «Casa Nostra, Casa Vostra»

print pdf
26/04/2017

El Ple de l'Ajuntament de Riudoms dona suport al Manifest «Casa Nostra, Casa Vostra»

En el Ple de l’Ajuntament del passat dia 16 de març de 2017, els tres partits que el formen van presentar una moció conjunta per l’adhesió al manifest «Casa Nostra, Casa Vostra» i que va ser aprovada per unanimitat.

«L’Associació pel refugi Casa Nostra Casa Vostra és una entitat sense ànim de lucre que té com a missió principal desenvolupar la campanya “Casa nostra, casa vostra”, que té com a objectiu fer una crida a les institucions catalanes a actuar definitivament davant la situació de l’anomenada “crisi migratòria” que viu el Mediterrani perquè Catalunya sigui terra d’acollida, garantint la inclusió i el desenvolupament social digne de les persones refugiades i migrants, i treballar per eradicar les causes d’injustícia, violència estructural, guerra i vulneració dels drets humans en origen, que són l’arrel dels moviments forçats de la població.

Per això, es duen a terme diverses accions per animar la ciutadania a organitzar-se, mobilitzar-se, i fer sentir la seva veu per aconseguir una conscienciació col·lectiva que afavoreixi el canvi d’actitud a les institucions. Les fonts de finançament de la campanya Casa nostra, casa vostra són les aportacions, la venda de material de campanya i les entrades per al concert del Palau Sant Jordi “Nit de benvinguda de les persones refugiades” de l’11 de febrer de 2017.

Els fons recaptats cobriran en primer lloc les despeses de la campanya. Un cop cobertes, tots els beneficis generats es destinaran íntegrament a projectes d’entitats sense ànim de lucre que treballin en temes de migració i refugi.

“Associació pel refugi Casa Nostra Casa Vostra” obrirà una convocatòria per a projectes d’entitats sense ànim de lucre que treballen per donar suport a les persones refugiades i/o migrants.

A aquesta convocatòria s’hi destinaran íntegrament els beneficis de la campanya, un cop descomptades les despeses que la mateixa campanya hagi generat.

Les bases reguladores per a presentar-se a la convocatòria es publicaran a la web de “Casa nostra, casa vostra” el mes d’abril de l’any 2017, una vegada hagi finalitzat la campanya.

Un equip d’experts independent avaluarà els projectes presentats. A partir dels resultats d’aquesta avaluació es procedirà al repartiment de l’import de la convocatòria. Els projectes seleccionats es publicaran a la web de “Casa nostra, casa vostra”.

Casa nostra, casa vostra és una campanya que neix d’un gran grup de persones independents que treballen en el món de la comunicació i que, el passat 9 de maig, curiosament el dia d’Europa, vam coincidir als camps de refugiats de la frontera de Grècia amb Macedònia fent-hi projectes professionals o de voluntariat.

A la tornada, vam veure clar que havíem de denunciar el que hi havíem vist i que havíem de fer alguna cosa per canviar la situació de les persones refugiades i migrants. A poc a poc, vam anar sumant complicitats de moltes persones que volien donar resposta a l’anomenada “crisi migratòria” que viu la Mediterrània.

Quan vam notar que el projecte estava creixent, ens vam adonar de seguida que l’havíem de compartir i que l’havíem d’obrir a la participació de la societat civil, les entitats.

Ara, “Casa nostra, casa vostra” ja no és ningú en concret i és tothom alhora. Som un grup de persones independents i un conjunt d’entitats del país. Som cultura i som societat civil. Som arquitectes, periodistes, obrers, advocats, autònoms, persones a l’atur, intel·lectuals i estudiants. I compartim una profunda preocupació per la situació que viuen milers de persones migrants i desplaçades per força, dins i fora de la Unió Europea.

Volem acollir persones que fugen de les guerres, de la fam, de la persecució política, per motius d’orientació sexual o per les seves creences. Però també volem acollir aquelles persones que ja són aquí i segueixen tenint dificultats per desenvolupar una vida digna. A totes aquestes persones els volem dir: casa nostra és casa vostra.

En el següent enllaç trobareu el manifest