La Biblioteca Antoni Gaudí acollirà el fons de la Societat d’Onomàstica

19/11/2019

La Biblioteca Antoni Gaudí acollirà el fons de la Societat d’Onomàstica

L’Ajuntament de Riudoms ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Biblioteca Antoni Gaudí i la Societat d’Onomàstica per acollir el seu fons documental i bibliogràfic.

Aquest fons està format, d’una banda, per documents relacionats amb l’estudi de noms de persona i lloc i amb tota aquella documentació referent a la fundació de la Societat i posterior evolució. D’altra banda, també consta d’un fons bibliogràfic d’uns tres-cents volums especialitzat en onomàstica. 

La incorporació d’aquest fons a la Biblioteca Antoni Gaudí permetrà posar-lo a disposició dels usuaris del Sistema de Lectura Pública de la Generalitat de Catalunya (SLPC), ja sigui de manera presencial a la mateixa biblioteca com a través del servei de préstec interbibliotecari a qualsevol biblioteca de Catalunya que formi part del SLPC. D’aquesta manera, es contribuirà al foment i difusió de la ciència onomàstica posant el fons al servei públic, tant de l’àmbit de la investigació i l’educació, com per a aquelles persones que hi puguin estar interessades.

La Societat d’Onomàstica va ser creada l’any 1980 per professors universitaris i estudiosos locals, principalment del Camp de Tarragona. El seu àmbit d’actuació és, essencialment, el foment de l’inventari i l’estudi sobre onomàstica, a més d’organitzar conferències i jornades i produir publicacions periòdiques i monografies especialitzades. Des de l’any 2016, és una entitat adherida a l’Institut d’Estudis Catalans. 

En les pròximes setmanes, es farà el trasllat del fons i se signarà el conveni de col·laboració per a la cessió.