Riudoms s'incorpora al projecte Viles Florides

print pdf
26/04/2016

Riudoms s'incorpora al projecte Viles Florides

Des de fa unes setmanes, Riudoms ha entrat a formar part del projecte Viles Florides, que pretén reconèixer la riquesa natural i paisatgística de Catalunya. Una iniciativa de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que vol promoure la transformació d'espais dels pobles i ciutats de Catalunya en zones ornamentals amb la finalitat de reconèixer públicament tots aquells projectes d'enjardinament i millora dels espais urbans.

L'Ajuntament de Riudoms ha volgut adherir-se al projecte com una forma de fer visibles els esforços que s'estan duent a terme en matèria de manteniment i millora dels espais verds existents. En els darrers anys, s'han fet una sèrie d'actuacions a Riudoms que han contribuït a incrementar la superfície dedicada a aquests espais i a millorar-ne els existents. Algunes de les més destacables són la construcció d'una nova zona verda al carrer Foranell, l'adequació del Parc de la Sort i la instal·lació d'una àrea de salut a la Via Romana. Tanmateix, pels volts de la primavera i sota el lema "Nucli antic, fes goig", es subministren jardineres amb plantes de temporada a tots els habitatges del nucli antic per a decorar-ne els balcons.  

Properament, la Confederació editarà la Guia Turística Viles Florides, en la qual s'hi publicaran tots aquells municipis de Catalunya que participen en el projecte, per fer visible la feina que aquests duen a terme en matèria de parcs i jardins i polítiques sostenibles.