ABA TAANO presenta Nit de gòspel

Reviu les Places 2019
  • Calendari: 10/7/2019 22:00h
  • Localització: Plaça de la Palmera

    Aba Taano és un quintet vocal ugandès que resideix en aquell país i que habitualment fa gires per Europa, integrat per tres baixos, un baríton i una mezzosoprano que revoluciona la manera de cantar gòspel, amb multiplicitat d'estils: gòspel africà, gòspel d'Uganda, de Sudàfrica, gòspel escenificat..., tots ells amb un profund missatge espiritual i un impactant dinamisme. Tot el repertori està interpretat únicament amb les seves veus, sense música que els acompanyi.

    Aquest quintet sorgeix d'un projecte humanitari dut a terme a Uganda per la petita ONG espanyola "Música Para Salvar Vidas", que l'any 2005 funda un orfenat a Kireka (a les afores de Kampala), que actualment té 30 nens i nenes. Els components d'Aba Taano, joves que han crescut en aquest orfenat i que encara hi conviuen, per mitjà de les seves actuacions internacionals esdevenen la principal font de finançament per a l'activitat pròpia d'aquest orfenat: acollida, educació, formació i recolzament fins a la total autonomia en el seu entorn dels nens, nenes i joves que s'hi han fet grans.

    A banda de la seva tasca estructural en l'ONG, en els seus 10 anys d'història, Aba Taano ha obtingut 8 premis internacionals, ha gravat 5 discos i ha dut a terme més de 1.500 concerts com a formació musical arreu del món.

    70 minuts  |  Accés lliure