FESTA DE BARRIS

Barris 2016
 • Calendari: 3/7/2016
 • Localització: Diversos espais

  08.00 h TOC DE DIANA – Carrers de tota la vila
  Despertada general amb l’encesa de les traques i les cercaviles de les xarangues musicals que convoquen a tothom per anar a enramar.
  10.00 h RUA DE LLUÏMENT – Carrers del centre de la vila (consulteu el plànol)
  Concentració de les carrosses a les 09.30 h a la Plaça de l’Arbre per iniciar la Rua de Lluïment.
  11.00 h BALLADA CONJUNTA – Plaça de l’Església
  Tots els barris duran a terme una ballada conjunta amb totes les xarangues al bell mig de la plaça de l’Església.
  12.00 h ESMORZAR A CADA BARRI – Carrers i places de la vila (consulteu el plànol)
  Cada barri durà a terme un esmorzar per a recuperar forces.
  19.30 h MISSA AMB EL RITUAL DE LES OFRENES – Església de Sant Jaume Apòstol
  Sortida en comitiva des de la Plaça de l’Om, a les 19.00 h, de la representació de tots els barris amb els seus hereus i pubilles acompanyats de la Principal de Riudoms, que interpretarà l’americana Lleida, peça musical tradicional pròpia de la Festa dels Barris de Riudoms, recuperada i arranjada pel mestre Josep Tell Rovira. A continuació, Ofici religiós en el que hi són presents una representació de cada barri, per tal de fer l’acte simbòlic de l’ofrena dels fruits de la terra, antic ritual vinculat a les celebració de Corpus Christi que nasqué del costum d’agrair a la divina providència la generositat de les collites.
  21.00 h BALL DE BARRIS, ENTREGA DE PREMIS i ELECCIÓ DE LA PUBILLA, L’HEREU, LA DAMA I EL FADRÍ D’HONOR – Recinte de Sant Antoni
  L’Orquestra Tangara amenitzarà el ball de cloenda de la Festa dels Barris. A la mitja part, es durà a terme l’entrega de premis del concurs de carrosses i disfresses i l’elecció de la Pubilla, l’Hereu, la Dama i el Fadrí D’honor de Riudoms - 2016. Entrada lliure.