Revetlla de Sant Joan

Sant Joan 2016
 • Calendari: 23/6/2016 18:30h
 • Localització: Diversos emplaçaments

  18.30 h CONCENTRACIÓ PER RECOLLIR LA FLAMA DEL CANIGÓ – Plaça de l’Església
  Concentració i identificació de tots els vehicles participants a la rua amb el cartell oficial. Repartiment de tots els participants: timbalers, corredors i acompanyants als vehicles. Preparació de les torxes per portar el foc i de l’avituallament pels corredors. Fòrum explicatiu conjunt per a tots els participants.

  19.00 h RECOLLIDA DE LA FLAMA DEL CANIGÓ – Plaça Llibertat [Reus]
  Aparcament dels cotxes dins de la mateixa plaça. Caldrà identificació. Foto conjunta del grup. Actuació dels timbalers. Recollida de la flama i del missatge de foc. Inici del trasllat: primer sortiran els corredors seguits de la comitiva de cotxes. Recorregut urbà fins a sortir de la ciutat: Av. Prat de la Riba – Pg. Sunyer – Pl. Oques – Pg. Prim – Camí de Riudoms – Av. Riudoms. A la rotonda de la variant, se seguirà per la carretera T-310.

  19.30 h COMITIVA DE LA FLAMA DEL CANIGÓ – Carretera T-310
  Cursa de relleus amb tots els corredors que formen la comitiva. Cal que tots els participants vagin equipats amb armilles reflectants i caldrà tenir en compte que els cotxes acompanyants no podran avançar i hauran de formar una filera de vehicles darrera.

  20.00 h ARRIBADA I CERCAVILA DE LA FLAMA DEL CANIGÓ – Plaça de l’Arbre
  Entrada de la comitiva recorrent tota l’av. de Reus fins a la Pl. de l’Arbre. Un cop allà, estacionament de tots els vehicles a l’aparcament municipal i inici de la cercavila amb els timbalers , els corredors, la flama i els acompanyants. Cercavila pels carrers del centre de la vila fins arribar a la plaça: Raval de Sant Francesc – C/ Major – C/ Gaudí – Pl. Petita i Pl. de l’Església.

  20.30 h LECTURA DEL MANIFEST, TABALADA I BATEIG DE FOC – Plaça de l’Església
  Lectura del manifest i el missatge de foc. Aperitiu per a tots els participants i assistents. Taller de percussió i timbals per als més petits amb l’ajut dels timbalers dels diables. Bateig de foc obert a tothom qui vulgui provar-ho. Aquest bateig consistirà en deixar “tirar foc” com un diable a aquelles persones que ho vulguin provar, prèvia explicació per part dels responsables de foc de la colla de diables, de les normes bàsiques de seguretat i com s’ha de fer correctament (l’objectiu es incitar a la gent a que perdi la por als diables i al foc mostrant-los personalment com ho fan els diables en els correfocs).

  22.00 h SOPAR POPULAR DE SANT JOAN - Plaça de l’Església
  Sopar i revetlla. Inscripcions fins al 21 de juny a la seu del CERAP (de dilluns a divendres de 18.00 h a 21.00 h) fins el 21 de juny o trucant al 676 730 948. Amanida de la terra, carn a la brasa, fruita, pa, vi, aigua, cava i coca de Sant Joan per 12 € (15 € el dia abans).

  00.30 h FOGUERA DE SANT JOAN – Plaça de l’Església
  A la mitjanit, cercavila de timbalers i diables al voltant de la Pl. de l’Església. Acte seguit, actuació dels diables i timbalers i lectura del missatge de foc i encesa de la foguera.

  Ho organitza: CERAP / Casal Popular La Calderera

  Documents associats: