Acte amb motiu del Dia de la Dona

06/03/2018

Acte amb motiu del Dia de la Dona

L’ajuntament de Riudoms organitza un acte institucional en commemoració del Dia Internacional de la Dona. L’acte se celebrarà el dijous 8 de març al Saló de Plens, a les 17.30 h de la tarda, amb la participació de totes les presidentes d’entitats socials i culturals del poble i amb les directores dels 5 centres educatius del municipi. També comptarà amb l’aportació musical d’alumnes del l’Escola Municipal de Música.

La celebració consistirà en la lectura de diferents textos i la interpretació de diversos fragments musicals. El parlament de benvinguda anirà a càrrec de la regidora de Benestar Social, Gent Gran Ocupació i Formació, Montse Corts i Vilaltella. A continuació, les presidentes d’entitats riudomenques i les directores dels centres educatius del municipi, llegiran textos de tres dones amb un reconegut passat en defensa dels drets de les dones i de les quals enguany es commemora el centenari del seu naixement o el mig segle de la seva mort: Maria Aurèlia Capmany (1918-1991, novel·lista, dramaturga i assagista barcelonina), Amparo Poch y Gascón (1902-1968, metgessa aragonesa, periodista i militant anarquista i feminista) i Montserrat Abelló i Soler (1918-2014, poeta i traductora catalana).

Els regidors de l’ajuntament també participaran llegint el manifest oficial de la diada. I en finalitzar l’acte, totes les participants a l’acte rebran un llibre en agraïment de l’escriptora i poeta riudomenca, Glòria Coll i Domingo.

La cerimònia és pública i està oberta a tothom. L’organització prega la màxima puntualitat a tots els assistents per tal que l’acte finalitzi a les 18.30 h per facilitar -a qui ho desitgi- la participació a la manifestació convocada a Tarragona (19.00 h).