Actes amb motiu del 8 de març, dia internacional de la dona

06/03/2019

Actes amb motiu del 8 de març, dia internacional de la dona

Riudoms commemorarà el 8 de març amb la lectura de fragments d’obres d’escriptores i pensadores compromeses amb els drets de la dona .Les directores dels centres educatius i les presidentes d’entitats tornaran a ser les protagonistes del Dia Internacional de la Dona.

Les presidentes de les entitats de Riudoms i les directores dels centres educatius del municipi tornaran a ser les protagonistes de l’acte commemoratiu del Dia Internacional de la Dona que organitza l’ajuntament de Riudoms. El format d’aquest acte es va estrenar l’any passat i va consistir en la lectura d'un manifest al Saló de Plens per part de le sregidores de l'Ajuntament i, posteriorment, una vintena de responsables d’associacions, entitats i escoles de Riudoms van llegir textos de tres escriptores i activistes en favor dels drets de les dones.

Enguany, es llegiran fragments de tres dones elegides pel seu compromís amb la lluita en favor dels drets de les dones i de les quals enguany se’n commemora el naixement. Es tracta de Gabriela Mistral, escriptora xilena, nascuda fa 130 anys (1889-1957) i Premi Nobel l’any 1945; de Simone Weil, lluitadora obrera, activista i filòsofa francesa d’origen jueu, nascuda el 1909 i morta el 1943; i Clementina Arderiu, escriptora i poeta catalana, nascuda fa 130 anys (1889-1976).

L’Acte es celebrarà el proper dia 8 de març a les 5 de la tarda a la Sala Multiús del Casal Riudomenc, al carrer Sant Jaume, número 2, i està obert a tot el públic. A continuació, a la mateixa sala, es podrà escoltar la conferència sobre «Carmen de Bizet, un amor apassionat» a càrrec de Núria Medrano, dins del programa d’Aules d’Extensió Universitària de la URV. Els actes per commemorar el 8 de març continuaran al vespre amb «Música i Lectures commemoratives» al l’Espai Jove de Riudoms, a les 23.30 hores, i amb la «Festa Lila», organitzada per Dones d’Aigua al Casal Popular La Calderera, a les 12 de la nit.

Més actes el cap de setmana

La commemoració del Dia Internacional de la Dona tindrà continuïtat durant el cap de setmana amb una edició especial de l’activitat «L’Hora del Conte» de la Biblioteca Municipal Antoni Gaudí de Riudoms, el dissabte a les 12 hores, i amb un «Mural-vermut» davant del Parc de Sant Antoni, organitzat per Dones D’aigua a les 12.30 hores. El diumenge, a les 18 hores, aquest col·lectiu de dones organitza una sessió de cinema al Casal Popular La Calderera.