Actes nous per a celebrar la Festa Major d'Hivern

20/01/2016

Actes nous per a celebrar la Festa Major d'Hivern

El proper cap de setmana se celebrarà la Festa Major de Sant Sebastià. Els actes començaran el divendres 22 de gener amb el tradicional repic de campanes que anunciarà l'inici de la festa. L'endemà, a les vuit del vespre i per segon any, es durà a terme el correfoc que començarà amb els Versots, una petita sàtira de l’actualitat a càrrec de la Colla de Diables de Riudoms i després continuarà amb una carretillada al voltant de la plaça de l’Església. També hi participaran el Ball de Diables d’El Morell i el Ball de Diables de l’Hospitalet de l’Infant.

El diumenge 24 se celebrarà la missa major i la solemne processó en honor a Sant Sebastià Màrtir, copatró de Riudoms, precedida pels grups de sacaires, la Principal de Riudoms i la germandat Ecce Homo de Tarragona. El mateix dia, a les cinc de la tarda, hi haurà la projecció de la pel·lícula infantil "Del revés" al Casal Riudomenc i, a partir de dos quarts de nou del vespre, el Ball de Festa Major a càrrec del Conjunt Platino a la sala multiús del Casal Riudomenc.

Un dels plats forts de la programació serà la 18a Trobada de Sacaires de Catalunya, que tindrà lloc els dies 23 i 24 de gener, i per a la qual s'han organitzat nombroses activitats relacionades amb aquest instrument tradicional català, des de cercaviles i concerts a càrrec de grups professionals a tallers i classes magistrals per donar a conèixer els instruments típics dels Pirineus i les danses tradicionals occitanes.

Documents associats: