Aula de la Gent Gran de la URV

15/03/2018

Aula de la Gent Gran de la URV

La regidora de Benestar Social i Gent gran, Montserrat Corts, va assistir a la reunió anual de coordinació dels responsables de de les Aules d’Extensió Universitària de la Gent Gran de la Universitat Rovira i Virgili (URV); a la qual van assistir una vintena de responsables de les Aules de la Gent Gran de la URV a Tarragona, el vicerector d’Universitat i Societat Jordi Tous, la coordinadora de la URV de les Aules, Anna Isabel Serra, i rector de la URV Josep Anton Ferré.

L’aula de Riudoms dobla el nombre d’alumnes i de conferències en 4 anys

Actualment, existeixen 24 aules, una de les quals és a Riudoms. Des que l’aula de Riudoms va iniciar la seva activitat, el nombre d’alumnes s’ha anat incrementant any rere any. Mentre en el curs 2014-15, l’aula va acollir 41 alumnes, aquest curs ja en són del doble (82 alumnes). 

Paral·lelament, quasi en el mateix període, també s’han doblat el nombre de xerrades i conferències. Aquest curs passat, es van fer un total de 19 conferències, mentre que el curs 2014-15 en van ser 9.  En total, en els quatre cursos de funcionament de l’aula, s’han impartit 58 conferències.

58 Conferències de tot tipus

Pel que fa a les temàtiques, les conferències sobre temes relacionats amb la Història i Antropologia han estat les més nombroses, concretament 23 xerrades. La Música, i l’Art i la Filosofia són els segons camps de coneixement amb més repetició, amb 7 conferències cadascun. Sobre Ciència, Medicina i Psicologia s’han fet 6 xerrades; i la La llengua i la Literatura, la Geografia i el Cinema, la Comunicació i les TIC, sumen 5 conferències cadascuna.

En el conjunt de les aules del Camp de Tarragona, la xifra total d’alumnes s’ha estancat. En aquest curs 2017-18 els alumnes de les Aules d’Extensió Universitària de la Gent Gran són 1620 a tota la demarcació de Tarragona. En el curs passat, van ser 1.647.