Bases del Concurs de Disfresses Carnaval 2019

21/02/2019

Bases del Concurs de Disfresses Carnaval 2019

Llegiu la carta de SM lu rei Carnestoltes 12è!

Esteu convovats a la seva Arribada (1 de març), a la Rua de Carnaval i  al Concurs de Disfresses (3 de maç).

També hi adjunta les bases del Concurs de Disfresses!

La Carta diu així:

"Gente bien de Riudoms, i no tan bien també...

Jo, lu rei Carnestoltes 12è, de la 2ona generació, que abans de la meva rame es veu que n’hi va haver una altra..., em dirigeixo solemnement a vosaltres, canalle, per convidar-vos a la meva arribada el divendres 1 de març a la Plaça de l’Església i a la Rua de Carnaval que farem el diumenge 3 de març, ben maca, lluïda i estupende!

Els que vulgueu participar a la Rua de Carnaval, llegiu amb atenció:

A les 16.30 h del diumenge 3 de març, aixecarem la persiana de la carpa de les inscripcions a la Plaça de l’Església, on el meu seguici us rebrà gustosament i us donarà un dorsal amb el número de participant a la vostra categoria del concurs de disfresses.
Sortirem tots junts de la Plaça cap al Pavelló, acompanyats pels Xanquers «Insects», Riudrum’s i la Carrossa amb la meva Poltrona d’honor. Me’n ric de la Rua de Barris, comparada amb aquete que tenim muntada...

Al mateix moment que recolliu el vostre dorsal, regalu al cantu! Un petit detallet de no res perquè estigueu ben ensabonats i ho trobeu maco i ben fet tot, i també perquè pugueu fer força gresca i xerinola amb tot el que us trobareu.

No hi falteu!!!! A vere si ens fareu un lleig i no vindreu!!!

EL REI CARNESTOLTES"

I les Bases del Concurs de Disfresses diuen així:

BASES DEL CONCURS DE CARNAVAL DE 2019

1. El concurs de disfresses està organitzat per la regidoria de Festes de l’Ajuntament de Riudoms en el marc de les festes del Carnaval.

2. El concurs de disfresses, i l’animació infantil que el precedeix, es duran a terme en el transcurs de la tarda del diumenge de Carnaval, al Pavelló d’Esports Municipal en l’horari establert a la programació que es publicarà al web de l’Ajuntament.

3. Podran participar en el concurs totes aquelles persones que duguin una disfressa elaborada i que s’hagin inscrit en l’horari i el lloc establert a la programació. S’adjudicarà un dorsal amb un número a tots i cadascun dels participants, número que haurà de col·locar-se en un lloc visible de la disfressa. La inscripció és gratuïta.

4. S’estableixen, doncs, tres categories a premiar:
- Categoria Individual: Millor disfressa infantil, (de 0 a 6 anys), juvenil (de 7 a 13), i adult (de 14 a 99)
- Categoria Parella: Millor disfressa infantil, (de 0 a 6 anys), juvenil (de 7 a 13), adult (de 14 a 99) i mixt (de 0 a 99 anys).
- Categoria Grup: Millor disfressa infantil (de 0 a 6 anys), juvenil (de 7 a 13 anys), adult (de 14 a 99) i mixt (de 0 a 99 anys).

S’entregaran 11 premis:

5. A efectes de concurs, es valorarà: l’elaboració, l’originalitat de la disfressa, el maquillatge o complements que l’acompanyin, i la caracterització gestual que dugui a terme la persona disfressada.

6. A efectes de categoria d’adjudicació de premis, es considerarà disfressa individual la disfressa que no estigui vinculada temàticament amb cap altra de la que formi parella o grup.

7. A efectes de categoria d’adjudicació de premis, es considerarà parella el conjunt de dues persones disfressades que estiguin vinculades temàticament i alhora no formin part de cap grup major.

8. A efectes de categoria d’adjudicació de premis, es considerarà grup el conjunt de tres o més persones disfressades que comparteixin una temàtica comú evident.

9. El jurat està format per membres de l’organització i altres persones vinculades al món associatiu i cultural de Riudoms, i el seu veredicte serà inapel·lable. El jurat estarà facultat per decidir sobre aquells aspectes que no estiguin recollits en les presents bases i la seva decisió serà inapel·lable. Durant la rua, la desfilada i a la part de l’animació infantil, el jurat es dedicarà a valorar les disfresses. Els membres del jurat no aniran identificats per mantenir el seu anonimat durant la observació.

10. El veredicte del jurat es farà públic quan s’acabi l’animació infantil, seguidament durant el berenar, es farà l’entrega dels premis. Els membres del jurat tenen potestat de declarar una categoria deserta.

11. L’Organització es reserva el dret d’admissió en el recinte, i per tant, en el concurs, de qualsevol persona disfressada que atempti contra el respecte a la dignitat de les persones i/o col·lectius socials o ètnics, així com també de totes aquelles persones inscrites que no es comportin cívicament.

12. Les imatges que enregistri l’Organització durant el transcurs dels actes programats podran ser publicades per l’Ajuntament de Riudoms per a elaborar material gràfic relatiu a la promoció de les festes del municipi.

13. El jurat es reserva el dret de resoldre qualsevol cas no previst en aquestes bases.

14. La participació en el concurs suposa la total acceptació d’aquestes bases.

 

Documents associats: