Comunicat de l'Ajuntament de Riudoms

16/02/2017

Comunicat de l'Ajuntament de Riudoms

Els Mossos d’Esquadra ens han informat oficialment, en un comunicat de l’Inspector Cap de l’ABS Baix Camp-Priorat, de la situació d’investigats de dos agents del cos de Vigilants, arran d’una investigació policial emparada en diligències prèvies instruïdes al Jutjat d’Instrucció número 1 de Reus.

Davant d’aquest fet, l’Ajuntament de Riudoms vol manifestar:

Primer, l’absolut respecte per aquestes actuacions que tenen com a objectiu aclarir uns presumptes fets delictius i depurar, si s’escau, les responsabilitats que corresponguin, sempre pensant en el compliment de la Llei i en la defensa dels Drets ciutadans. Confiem en la tasca dels Mossos d’Esquadra i la valorem molt positivament.

En segon lloc, en tots els àmbits que ens són coneguts, també volem afirmar que des del punt de vista del servei prestat per la Guàrdia Urbana, aquest consistori vol confirmar la correcció i l’eficiència de totes les seves actuacions.

En tercer lloc, en tots els protocols de seguiment municipal, en relació a la cadena de comandament i en el compliment de totes les tasques municipals assignades als agents, ha quedat constatat el bon funcionament global i la satisfacció professional expressada pels ciutadans.

Quart, volem recordar que la presumpció d’innocència és el marc en què s’ha de valorar qualsevol imputació a qualsevol persona concreta i volem defensar aquest dret també en aquest cas. Demanem doncs la màxima rapidesa en l’aclariment i en la resolució d’aquesta actuació tant per part dels Mossos com, si s’escau, de la justícia en la seva acció professional.

I, finalment, com a cinquè punt, anirem seguint les actuacions per tal d’anar informant de l’evolució, així com, quan sigui el moment, de la seva resolució.

Ajuntament de Riudoms, a 16 de febrer de 2017