Consells per a celebrar les revetlles amb precaució

16/06/2016

Consells per a celebrar les revetlles amb precaució

S'acosta l'estiu i amb ell les revetlles, les festes majors,... festes i esdeveniments tradicionals en els quals és habitual que s'utilitzi productes pirotècnics. Per això, és molt important tenir en compte una sèrie de precaucions per ajudar a minimitzar els riscos que comporta l'ús d'aquest material, riscos davant dels quals són vulnerables tant les persones com el medi natural.

Abans de manipular els petards... Compreu els productes pirotècnics en un establiment autoritzat i no us guardeu petards a les butxaques.

En encendre els petards... No subjecteu els petards amb les mans ni els acosteu a la cara ni al cos; utilitzeu mitjans segurs per encendre el material pirotècnic, com ara metxes o similars; enceneu sempre la metxa per l’extrem, perquè us doni temps d’enretirar-vos; si un petard no s’encén bé, no el toqueu fins al cap de mitja hora i remulleu-lo; i sobretot no llanceu mai petards contra ningú.

On encendre els petards amb seguretat... No llanceu coets a menys de 500 metres de zones boscoses ni en aglomeracions de persones; no encengueu cap petard dins les cases; i vigileu que no hi hagi a la vora líquids inflamables. 

No manipuleu els petards... No talleu el tro final de les traques, poden explotar amb violència i no fiqueu mai petards dins de totxanes ni ampolles, perquè en explotar fan metralla que pot fer molt de mal.

Telèfon d'emergències de la Generalitat de Catalunya: 112