Cursos de Garantia Juvenil de temàtica agrícola, gastronòmica i comercial

28/01/2019

Cursos de Garantia Juvenil de temàtica agrícola, gastronòmica i comercial

L'IMFE Mas Carandell de Reus, l’Ajuntament de Cambrils i IDETSA d’Hospitalet de l’Infant realitzen conjuntament el Projecte Singular “Baix Camp. De la terra a la taula” adreçat a joves entre 16 i 29 anys.

Es tracta d’un projecte transversal dins de la producció de l’agricultura ecològica, transformació del producte i la seva posterior comercialització, pensat per a gent jove de 16 a 29 anys, independentment de la formació anterior que disposin, i que actualment no estiguin treballant ni estudiant Formació Reglada i que estiguin inscrits a la Garantia Juvenil.

Els requisits que han de complir els usuaris al moment d’inscriure’s són:

  • Ser demandant d’Ocupació No Ocupat. (s’ha d’estar inscrit a l’Oficina del SOC) ja sigui “no ocupat” o “en millora d’ocupació”
  • Ser beneficiari de la Garantia Juvenil. (s’ha d’estar inscrit com a beneficiari. Es pot fer al mateix moment d’inscriure’s al SOC).

Les accions que inclou aquest programa formatiu són:

  • Orientació dels joves durant tota l’execució del programa (fins a 31 de desembre de 2019)
  • Formació: inici previst febrer.

1. Producció agrícola ecològica 165 hores - (INS. Horticultura de Reus). De febrer a maig els dll, dmt i dv de 8:30h a 13:30h.

2. Transformació (cuina) del producte 150 hores  - (INS. Hoteleria i Turisme de Cambrils). De febrer a abril dll, dmt i dj de 14 a 19:30h.

3. Comercialització (comerç) del producte 90 hores - (IDETSA Hospitalet de l’Infant). De febrer a maig , dll, dj i dv de 9h a 14:30h.

 

  • Inserció : A partir de prospecció laboral assolir contracte laboral.

Els objectius generals del projecte són dos:

  • Reforçar l’ocupabilitat i les competències professionals de les persones no ocupades i no integrades en els sistemes d’educació o formació.
  • Reforçar el retorn al sistema educatiu reglat especialment dels joves entre 16 i 20 anys que no hagin finalitzat els estudis mínims de l’ESO o no hagin finalitzat estudis professionalitzadors com un CFGM.

El projecte contempla ajudes al transport i acreditació de la formació rebuda amb aprofitament.

Qualsevol jove que pugui estar interessat es pot adreçar directament al Consell Comarcal del Baix Camp, Ajuntament de Cambrils o Idetsa, i també pot contactar via e-mail: programasingulars@baixcamp.cat