El conseller d’Interior presideix la reunió de coordinació de seguretat

19/10/2018

El conseller d’Interior presideix la reunió de coordinació de seguretat

El conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Hble. Sr. Miquel Buch, ha visitat el notre poble per participar en una reunió de coordinació de seguretat municipal. A més del conseller Buch, a la reunió hi ha participat l’alcalde; el director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a Tarragona, Joan Carles de la Monja; el regidor de Seguretat Ciutadana, Carles Garcia; el Coordinador de la Guàrdia Municipal de Riudoms i els responsables de l’Àrea Bàsica de Seguretat de Reus (Mossos).

La reunió ha servit per analitzar les darrers índexs de criminalitat i les línies d’actuació futures. Els responsables dels Mossos han destacat, entre d’altres dades, que en el darrer any el fets delictius a Riudoms han baixat un 10,6 % i que les detencions també han disminuït un 47,4 %.

Conveni Rescat

La visita del conseller d’Interior també ha servit per formalitzar l’acord de col·laboració amb l’Ajuntament per a l’adhesió del consistori a la xarxa de radiocomunicacions d'emergències i seguretat de Catalunya (RESCAT) en l’àmbit dels guàrdies municipals. RESCAT és una xarxa especialment dissenyada per proporcionar cobertura, tant en nuclis de població com en entorns rurals, als cossos i col·lectius professionals implicats en la seguretat i les emergències a Catalunya.

Actualment hi ha més de 23.900 usuaris a Catalunya: els Mossos d'Esquadra, les policies locals, els bombers, Protecció Civil, el Servei d'Emergències Mèdiques, els Agents Rurals, l’Agència Catalana de l'Aigua i el Servei Català de Trànsit, entre d'altres. La xarxa dóna cobertura a gairebé el 100% del territori i, en situacions d'emergència, resulta més robusta i fiable que la telefonia mòbil, perquè no se satura per trucades de telèfons mòbils i disposa de sistemes d'alimentació alternatius per suportar la manca de subministrament elèctric.