El FC Barcelona podria traslladar part de l'escola de futbol a Riudoms

28/12/2018

El FC Barcelona podria traslladar part de l'escola de futbol a Riudoms

L'Ajuntament de Riudoms i el FC Barcelona estan negociant un acord de col·laboració per convertir les instal·lacions esportives municipals en una subseu de l'Escola de Futbol del club blaugrana. L'acord preveu que el Barça realitzi una important inversió per ampliar i adequar les instal·lacions actuals per poder allotjar una extensió del futbol base al Camp de Tarragona. L'acord aprofita la majoria dels objectius i activitats previstes en el projecte no reeixit impulsat pel Reus Deportiu i el consistori riudomenc de construir un nou estadi en terrenys ubicats a Riudoms.

L'ampliació de l'equipament esportiu de Riudoms inclouria un nou camp de futbol de gespa amb capacitat per a 7000 i 8000 espectadors, vestidors, oficines i un alberg per als jugadors estrangers o en règim d'internat. Aquestes noves instal·lacions permetrien allotjar equips de futbol de totes les categories, des d'infantil fins a juvenil, i disputar partits de gairebé totes les categories i totes les competicions.

Aquesta acció desenvolupa una de les línies del Pla Estratègic de l'FC Barcelona per al període 2018- 2023 que, entre d'altres objectius, vol augmentar l'arrelament del club amb el país, l'ampliació de les escoles de les diferents seccions esportives i la projecció de la marca Barça dins i fora del Caralunya. Per part de l'Ajuntament, aquest acord suposa en paraules de l'Alcalde, Sergi Pedret: "una oportunitat per a Riudoms per convertir-se en un referent en el món de l'Esport i també una oportunitat econòmica per al poble i per a la seva projecció turística".

El FC Barcelona també manté negociacions amb altres poblacions de la demarcació de Lleida i de Girona per traslladar altres activitats del club en aquelles comarques per tal de mantenir una presència estable en cadascuna de les províncies de Catalunya.