Els infants i adolescents podran sortir a passejar a partir de demà

25/04/2020

Els infants i adolescents podran sortir a passejar a partir de demà

A partir de demà diumenge 26 d’abril els infants i joves menors de catorze anys podran sortir a fer passejades, d’una hora al dia com a màxim, prop de casa, segons l’anunci al BOE del Govern Espanyol.

Què podran fer?

Sortir a passejar, córrer, saltar per la via pública o espais públics un cop el dia, màxim durant una hora, entre la franja horària de 9 a 21h.

On podran anar?

Poden circular per qualsevol via o espai públic, inclús espais verds i també al camp, sempre que no s’allunyin més d’1 km del seu domicili.

No està permès l’accés a espais recreatius infantils a l’aire lliure, ni a instal·lacions esportives. Tampoc es pot usar el mobiliari urbà, com bancs o fonts.

Com podran anar-hi?

El passeig diari es podrà realitzar com a màxim en grups formats per un adult responsable (progenitors, tutors, persona que conviu al mateix domicili, persona a càrrec) i fins a tres nens o nenes. I s’haurà de mantenir una distància d’almenys 2 metres amb terceres persones.

Poden emportar-se joguines?

Els infants poden sortir en patinet o bicicleta, sense allunyar-se de l’adult responsable. En arribar a casa, es recomana no entrar-los a l’habitatge o bé netejar-los degudament.

Els experts es mostren reticents a emportar-se joguines al carrer que estan en contacte amb el terra, com una pilota, ja que no es pot controlar que l’infant es toqui la cara després de tocar la joguina. En cas d’usar-ne, es recomana netejar-les amb una solució d'aigua i lleixiu o alcohol.

Quines mesures de protecció cal que utilitzin?

Es recomana l’ús de màscares per part dels infants, tot i que no és obligatori. Atès que ara és difícil trobar màscares petites, la Generalitat recomana fer ús de màscares casolanes. Tampoc és obligatori l’ús dels guants.

Cal seguir les mesures d’higiene ja establertes. Per tant, cal rentar-se les mans en arribar a casa i desinfectar els objectes que hagis utilitzat fora al carrer. Es recomana treure’s les sabates en arribar a casa.

I els i les adolescents i joves d’entre 14 i 18 anys?

Els joves de catorze anys a divuit poden fer tasques quotidianes sols, com ara anar a comprar, de la mateixa manera que la resta de població adulta.

Compte!

Aquesta mesura no es podrà aplicar als nens i nenes que presenten símptomes o estan en aïllament domiciliari per estar diagnosticats de COVID-19 o en quarantena per haver estat en contacte amb algun cas.

Més informació:

Calcula fins a on pots sortir a passejar amb els infants

Adapta una mascareta per a infants

Ordre publicada al BOE