Es realitzaran tests PCR a la residència de gent gran de Riudoms

21/04/2020

Es realitzaran tests PCR a la residència de gent gran de Riudoms

A causa de la situació que s’ha donat a les residències de gent gran arreu del territori arran de la crisi sanitària de la Covid-19, l’alcalde Sergi Pedret, en nom de l’Ajuntament de Riudoms, ha fet arribar una petició a la Regió Sanitària Camp de Tarragona de la necessitat urgent de realitzar els tests PCR a tot el personal que treballa a la Residència L’Onada Riudoms així com a totes les persones residents, reforçant així la petició d’aquesta acció al Departament de Salut per part de la direcció del centre.

Com a resposta a aquesta petició, ens confirmen que els tests PCR es realitzaran a la Residència L’Onada Riudoms a partir de demà dimecres 22 d’abril, amb l’objectiu d’identificar amb certesa els casos positius i evitar millor el possible contagi.

Tractant-se d’un col·lectiu de persones d’edat avançada i, per tant, més vulnerable, cal una protecció adequada. És per això que l'Ajuntament de Riudoms es posa a la seva disposició per donar tot el suport que sigui necessari i per activar diferents accions. En aquesta línia, l’Ajuntament ha fet arribar diversos lots de material de protecció individual per als i les professionals de la residència, així com per a les persones residents.

Per altra banda, i tal com es fa des de fa setmanes, la desinfecció de la zona exterior propera a l’edifici continuarà intensificada. També, l’Ajuntament es posa a disposició de coordinar la desinfecció interna del centre si així ho requereix la direcció. 

La comunicació entre l’Ajuntament i la Residència L’Onada Riudoms, que és permanent des del primer dia de l’estat d’alerta, continuarà sent prioritària per tal de coordinar accions per a la protecció i seguretat de les persones del centre.