«Escuts solidaris» contra el càncer infantil

28/11/2018

«Escuts solidaris» contra el càncer infantil

La Guàrdia Municipal de Riudoms i la secció de Riudoms de la Lliga contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre s'han sumat a la campanya solidària «Pels valents», impulsada  per recaptar fons per a l'Hospital de Sant Joan de Déu per crear el «SDJ Pediatric Cancer Center Barcelona», el centre oncològic més gran d'Europa, pressupostat en 30 milions d'euros.

Els agents riudomencs i la lliga contra el Càncer promocionen la venda d’un escut solidari a canvi d’un donatiu de 4 euros que es destinarà a aquesta iniciativa, compartida per moltes altres policies locals de Catalunya i de la resta de l’Estat espanyol. La Guàrdia Municipal de Riudoms ha obtingut 300 escuts solidaris i els posa a disposició del públic a través de 9 punts de venda, coincidint amb la campanya nadalenca. Els escuts es poden aconseguir a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament (de 9 a 14 hores de dilluns a divendres, i els dilluns a la tarda de 17 a 19.30 hores) i en els següents establiments comercials col·laboradors:

  • Llibreria La Cometa
  • Llibreria La Plaça
  • Llibreria Pedra Paper o Tisora
  • Parafarmàcia Mestre Fontgivell
  • Farmàcia J. Cepero
  • Farmàcia R. Robusté
  • Ca la Borrassa
  • Estanc de Riudoms.

L’escut solidari és una reproducció parcial de l’escut de la Guàrdia Municipal de Riudoms amb el lema #pelsvalents, en suport als nenes i nenes afectats per la malaltia del càncer i les seves famílies. La campanya de Riudoms se suma a la d’altres cossos policials de tota Catalunya i contribueix al finançament de la construcció d’un nou centre hospitalari especialitzat en el tractament i la investigació del càncer infantil.

120 cossos de policia local contra el càncer infantil

Més de 120 cossos de policia local de Catalunya han col·laborat en aquesta campanya, i s’han mobilitzat contra el càncer infantil. A la demarcació de Tarragona, entre d’altres, hi han participat les policies de Móra la Nova, Roda de Barà, Cambrils, Mont-roig i Torredembarra. La campanya, al mes de setembre passat, ja havia recaptat més de 100.000 euros.

El nou «SJD Pediatric Cancer Center» Barcelona tindrà capacitat per atendre 400 pacients l’any, un 30% més dels que el Servei d’Oncologia de Sant Joan de Déu atén en l’actualitat (215 casos nous cada any i 70 casos de recaigudes o segona opinió) i incorporarà els darrers avenços en la lluita contra el càncer.

Les seves instal·lacions ocuparan una superfície total de 8.345 metres quadrats en un edifici de quatre plantes situat al costat de L’Hospital Sant Joan de Déu i connectat amb l’edifici principal mitjançant una passarel·la. 

El nou centre comptarà amb 38 habitacions; 8 càmeres per al transplantament de progenitors hematopoètics;  24 boxs a l’hospital de dia; 18 despatxos per a consultes externes; radiofarmàcia; laboratori i altres serveis no assistencials.

Amb 150 anys d’història, l’Hospital de Sant Joan de Déu Barcelona és el primer hospital monogràfic pediàtric d’Espanya. Avui dia és un referent nacional i internacional dins de l’àmbit de la salut infantil.