Finalitzen els treballs d’endegament del Barranc del Portal

27/04/2020

Finalitzen els treballs d’endegament del Barranc del Portal

Els treballs d’endegament del Barranc del Portal, iniciats a meitats del mes de febrer, han finalitzat recentment permetent una millora de la captació soterrada de l’aigua amb l’objectiu de minimitzar danys en el seu pas pel nucli urbà de Riudoms.

L’obra, que s’ha dissenyat amb l’assessorament dels tècnics de l’Agència Catalana de l’Aigua, ha consistit en l’execució d’una escullera i una captació soterrada, mitjançant un vas obert situat al camí del Recreo, que condueix l'aigua a la xarxa i permet la sedimentació del material aportat en les avingudes. Així mateix, facilita la neteja d’aquests sediments una vegada passada l’avinguda d’aigua per fortes pluges.

Amb la nova obra d’endegament del Barranc del Portal, s’ha millorat el sistema de captació de l’aigua que hi havia fins al moment per fer-lo més eficient a l’hora de recollir el cabal d’aigua en cas de pluges, i minimitzar així danys importants a vehicles i als habitatges particulars de la zona.

L’execució de l’obra s’ha realitzat amb el suport econòmic de l’Agència Catalana de l’Aigua i la Diputació de Tarragona que han concedit una subvenció a l’Ajuntament de Riudoms per fer front a aquesta actuació.