Jornades formatives per a Pagesos a Riudoms

04/06/2018

Jornades formatives per a Pagesos a Riudoms

Els propers dies 15 i 16 de juny, l’Ajuntament de Riudoms, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix camp, organitza unes «Jornades per a Pagesos», unes jornades formatives dirigides als empresaris agrícoles de Riudoms i altres poblacions dels voltants.

Banc de Terres del Baix Camp

El divendres 15 de juny, de 20 h a 21 h, a la Sala d’Actes de la Casa de Cultura de Riudoms, es farà la «Presentació del “Banc de Terres del Baix Camp” a càrrec de Gessamí Sardà Moya, agent d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) Consell Comarcal del Baix Camp i de Josep M. Cruset Domènech, alcalde i regidor d’Agricultura.

Es tracta d’una plataforma que vol combatre l'abandonament rural donant una segona vida a terres que caurien en el desús. Per fer-ho posen en contacte propietaris que hagin deixat de conrear o utilitzar terrenys, o que prevegin fer-ho, amb pagesos i productors que vulguin tornar a donar ús a la terra.

Concretament, els posen en contacte, els acompanyen durant la redacció del contracte i vetllen perquè se'n compleixin les condicions. L’objectiu és evitar que es perpetuï l'abandonament rural que pateix el Baix Camp les darreres dècades i que, tal com explica el tècnic del Banc, Gessamí Sardà.

Aquesta experiència porta quasi un any en funcionament i j han presentat el Banc en la majoria dels pobles de la comarca, i poc a poc, l'activitat del Banc va a l'alça. En paral·lel, des del Banc també s'impulsa l'agricultura regenerativa, que vol fer un pas més enllà de l'ecològica i donar eines al pagès per treure el màxim profit de les terres coneixent-ne els components i regenerant-los.

Taller pràctic sobre emmagatzemar aigua

La segona jornada, tindrà lloc el dissabte 16 un «Taller sobre mètodes d’emmagatzemar aigua al sòl» a càrrec del professor Manel Badia i Busquets, topògraf especialista en disseny Key Line i educador acreditat del Savory Institute. Aquest taller està organitzat en dues parts, al matí de 10 h a 14 h es farà l’apartat teòric a la Casa de Cultura de Riudoms, i a la tarda, de 15 h a 19 h, l’apartat pràctic, amb una sortida sobre el terreny.

Les persones interessades en participar poden inscriure’s l’OAC de l’Ajuntament de Riudoms, per telèfon al 977 850 350 o per correu a premsa@riudoms.cat. La sessió dels dia 15 és gratuïta i el taller del dia 16 és d’accés lliure amb aportació voluntària.

Més informació:

Web del Banc de Terres del Baix Camp

Tutorial per conèixer el web del Banc de terres