La campanya «Riudoms Pedala» premia l’ús de la bicicleta

19/04/2018

La campanya «Riudoms Pedala» premia l’ús de la bicicleta

L’Ajuntament de Riudoms posa en marxa una campanya per fomentar l’ús de la bicicleta per als desplaçaments dins del municipi. «Riudoms Pedala» vol incentivar una major utilització de les bicicletes per part dels riudomencs i riudomenques de totes les edats, però especialment entre els més joves. La campanya arrencarà el dia 22 i 23 d’abril en el marc de les activitats previstes per celebrar Sant Jordi.

La regidoria de Joventut i la regidoria de Circulació han impulsat la instal·lació de 22 aparca-bicis en els principals punts del municipi. Amb aquest nou mobiliari, la campanya pretén facilitar els desplaçaments i l’estacionament segur de les bicicletes. Els aparca-bicis que s'estan instal·lant aquests dies estaran ubicats a proximitats dels centres educatius, dels equipaments municipals, d’instal·lacions i zones esportives, parcs i jardins i establiments comercials. 

Una campanya amb regals i premis

La campanya «Riudoms Pedala» també regala un cadenat a tots els ciutadans que s’hi adhereixin. Pel sol fet de donar-se d’alta ja obtindran un cadenat per a la seva bicicleta. A més a més, els alumnes i estudiants dels centres educatius del municipi podran optar a més premis i incentius si enganxen un identificador a la seva bici. L’ajuntament comptarà els cops que acudeixin a classe en bicicleta i premiarà qui més viatges hagi fet.
A més, l’ajuntament ha imprès fulletons per informar dels punts d’aparcament per a bicis, amb consells pràctics per anar en bicicleta i els beneficis de fer servir aquest transport sostenible envers el cotxe i altres mitjans de transport contaminants. El fulletó també incorpora informació en forma de codi QR sobre els 12 itineraris de salut disponibles al municipi  amb distàncies que va des d’un quilòmetre fins a 12.

Inscripcions

La campanya arrencarà el diumenge vinent. Les persones interessades en participar activament a «Riudoms Pedala» podran inscriure’s en la parada que l’ajuntament de Riudoms posarà els dies 22 i 23 d’abril a la plaça de l’Església en el marc de la Festa de Sant Jordi, per animar els riudomencs a participar en diverses campanyes de caire cívic i cultural. A partir d’aquesta data, les persones interessades en desplaçar-se en bicicleta per Riudoms ho tindran més fàcil. Els ciclistes que no puguin adherir-se a la campanya els dies de la festa de Sant Jordi, podran fer-ho a l’Oficina d’atenció al Ciutadà a partir del dia 24, de dilluns a divendres de 9 a 14 h, i els dilluns de les 17 h a les 19 h de la tarda.