L'ajuntament impulsa diversos programes de voluntariat

print pdf
21/12/2018

L'ajuntament impulsa diversos programes de voluntariat

L’Ajuntament amb la col·laboració d’entitats o serveis municipals impulsa diversos programes de voluntariat en l’àmbit social i cultural. El consistori riudomenc farà una campanya a les xarxes socials durant aquestes festes nadalenques i el proper mes de gener per captar persones amb inquietuds solidàries per tal de posar en marxa o reforçar diverses ofertes de voluntariat.

Gent gran

L’ajuntament amb la col·laboració de la secció de Riudoms de Càritas de les Comarques Tarragonines i Terres de l’Ebre cerca voluntaris per al programa «Amb tu, ara al teu costat», una iniciativa per acompanyar persones majors de 80 anys durant dues hores a la setmana per ajudar-les en les seves tasques quotidianes, com per exemple fer companyia o sortir a passejar, etc. En aquest programa hi poden participar joves i adults a partir dels 16 anys. Les persones interessades estan convocades a una reunió informativa el proper 10 de gener de 2019, a les 19.30 hores, a l’Epicentre Gaudí (1a Planta).

La regidoria de Gent Gran també impulsa el programa «Estones en companyia». Un espai de trobada per a persones majors de 80 anys que viuen soles i que vulguin compartir una hora a la setmana amb altres persones en un espai comú, amb la participació d’una professional de l’àmbit de la psicologia com a dinamitzadora de les trobades. En aquest programa hi estan convidats els avis i àvies de 80 anys o més. Les estones en companyia es fan cada dilluns de 16 a 17 hores a la Llar de Jubilats de Riudoms, al carrer Sant Jaume, núm. 2.

Programa Lecxit

Des de fa unes setmanes, la Biblioteca Municipal de Riudoms impulsa el programa «LECXIT. Lectura per a l’èxit educatiu» que promou la Fundació Jaume Bofill i que té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora en infants de 4t a 6è de primària. Per poder-ho fer possible, es necessita la col·laboració de voluntaris i voluntàries que acompanyin els infants en la lectura amb una tutoria individual d’una hora a la setmana. Per participar en aquest programa com a voluntari, no es necessita cap formació específica, només tenir 18 anys o més i ganes d’ajudar els infants a gaudir de la lectura un cop per setmana. Les persones interessades, poden enviar un correu a biblioteca.gaudi@riudoms.cat o informar-se presencialment al taulell d’informació de la Biblioteca (plaça de l'Arbre, 5) o per telèfon al 977 76 88 09. 

Banc del Temps

Finalment, l’ajuntament posa en marxa un «Banc del Temps» per a intercanviar hores de serveis entre ciutadans de Riudoms. Aquesta iniciativa, implantada en molts altres municipis, pretén fomentar el bon veïnatge i la solidaritat entre els riudomencs i riudomenques. El Banc del temps és una iniciativa comunitària que promou l’ajut mutu i l’intercanvi gratuït de serveis, habilitats i coneixements entre persones que disposen de temps per prestar-los i persones que necessiten el servei. Per participar en el Banc del Temps cal tenir 18 anys o més, disposar de temps i escriure un correu electrònic a bancdeltemps@riudoms.cat o trucar al telèfon 977 850 350. Les persones inscrites seran convocades a una reunió informativa al gener de 2019.