L'ajuntament impulsa diversos programes de voluntariat

21/12/2018

L'ajuntament impulsa diversos programes de voluntariat

L’Ajuntament amb la col·laboració d’entitats o serveis municipals impulsa diversos programes de voluntariat en l’àmbit social i cultural. El consistori riudomenc farà una campanya a les xarxes socials durant aquestes festes nadalenques i el proper mes de gener per captar persones amb inquietuds solidàries per tal de posar en marxa o reforçar diverses ofertes de voluntariat.

Gent gran

L’ajuntament amb la col·laboració de Càritas Diocesana de Tarragona Parroquial de Riudoms cerca voluntaris per al programa «Amb tu, ara al teu costat», una iniciativa per acompanyar persones majors de 80 anys durant dues hores a la setmana per ajudar-les en les seves tasques quotidianes, com per exemple fer companyia o sortir a passejar, etc. En aquest programa hi poden participar joves i adults a partir dels 16 anys. Les persones interessades estan convocades a una reunió informativa el proper 10 de gener de 2019, a les 19.30 hores, a l’Epicentre Gaudí (1a Planta).

La regidoria de Gent Gran també impulsa el programa «Estones en companyia». Un espai de trobada per a persones majors de 80 anys que viuen soles i que vulguin compartir una hora a la setmana amb altres persones en un espai comú, amb la participació d’una professional de l’àmbit de la psicologia com a dinamitzadora de les trobades. En aquest programa hi estan convidats els avis i àvies de 80 anys o més. Les estones en companyia es fan cada dilluns de 16 a 17 hores a la Llar de Jubilats de Riudoms, al carrer Sant Jaume, núm. 2.

Programa Lecxit

Des de fa unes setmanes, la Biblioteca Municipal de Riudoms impulsa el programa «LECXIT. Lectura per a l’èxit educatiu» que promou la Fundació Jaume Bofill i que té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora en infants de 4t a 6è de primària. Per poder-ho fer possible, es necessita la col·laboració de voluntaris i voluntàries que acompanyin els infants en la lectura amb una tutoria individual d’una hora a la setmana. Per participar en aquest programa com a voluntari, no es necessita cap formació específica, només tenir 18 anys o més i ganes d’ajudar els infants a gaudir de la lectura un cop per setmana. Les persones interessades, poden enviar un correu a biblioteca.gaudi@riudoms.cat o informar-se presencialment al taulell d’informació de la Biblioteca (plaça de l'Arbre, 5) o per telèfon al 977 76 88 09. 

Banc del Temps

Finalment, l’ajuntament posa en marxa un «Banc del Temps» per a intercanviar hores de serveis entre ciutadans de Riudoms. Aquesta iniciativa, implantada en molts altres municipis, pretén fomentar el bon veïnatge i la solidaritat entre els riudomencs i riudomenques. El Banc del temps és una iniciativa comunitària que promou l’ajut mutu i l’intercanvi gratuït de serveis, habilitats i coneixements entre persones que disposen de temps per prestar-los i persones que necessiten el servei. Per participar en el Banc del Temps cal tenir 18 anys o més, disposar de temps i escriure un correu electrònic a bancdeltemps@riudoms.cat o trucar al telèfon 977 850 350. Les persones inscrites seran convocades a una reunió informativa al gener de 2019.