L'Ajuntament lluirà el llaç verd amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer

19/09/2019

L'Ajuntament lluirà el llaç verd amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer

L'Ajuntament de Riudoms s'ha adherit a la commemoració del Dia Mundial de l'Alzheimer que se celebrarà aquest dissabte 21 de setembre. Durant aquests dies, el personal de l'Oficina d'Atenció al Públic lluirà un llaç verd i, a la façana de l'Ajuntament, es penjarà un llaç gran també de color verd. D'aquesta manera, el consistori vol donar visibilitat a la malaltia i, a la vegada, demanar el suport i la solidaritat de la població. 

A finals de l'any passat, l’Ajuntament va signar una declaració a instàncies de l’Associació d’Alzheimer Reus i Baix Camp en el qual es declarava «Municipi Solidari amb l’Alzheimer». La declaració implicava el compromís de donar suport a la sensibilització i conscienciació de la societat sobre la malaltia, a accions d’informació i prevenció, i a la posada en marxa d’una política estatal de l’Alzheimer.

Punt d'informació

Riudoms, que ja mantenia una col·laboració estable amb l'Associació d'Alzheimer de Reus i Baix Camp prèvia a la firma de la declaració, disposa d'un punt d'informació, on aquesta entitat atén les persones i famílies afectades. El punt d’informació està situat al CAP de Riudoms  i dóna servei cada tercer dijous de mes, al matí.

Activitats

D'altra banda, el dimarts 15 d'octubre, a l'Edifici Escoles Velles, tindrà lloc un cinefòrum dedicat a l'Alzheimer a càrrec de la Residència L'Onada de Riudoms, en el qual es projectarà i es comentarà la pel·lícula "Amanecer de un sueño". L'acte és de lliure accés.