L’Ajuntament rebrà un ajut de la Unió Europea per instal·lar wifi gratuït

12/12/2018

L’Ajuntament rebrà un ajut de la Unió Europea per instal·lar wifi gratuït

La Unió Europea (UE) ha atorgat una subvenció total de 15.000 euros a l’Ajuntament de Riudoms per instal·lar punts de connexió wifi d'accés gratuït. Riudoms rebrà aquesta aportació després d'haver estat escollit en la primera convocatòria de la iniciativa WiFi4EU, que ofereix finançament als ajuntaments i entitats locals per a les instal·lacions de zones de connexió a internet en espais públics com ara els edificis del consistori, biblioteques, museus, pacs o places.

L’Ajuntament de Riudoms formalitzarà en breu l’acceptació de l’ajut europeu i, a partir, d’ara disposa d’un any i mig per posar en marxa el projecte d’instal·lació de banda ampla gratuïta de qualitat. El següent pas consistirà en realitzar un estudi tècnic i econòmic per determinar la ubicació i les condicions de la instal·lació, en el qual els espais públics amb major afluència de persones tindran prioritat.

Durant el mes de gener es farà una prospecció de mercat per conèixer les condicions que ofereixen les empreses instal·ladores i prestadores del servei. I posteriorment, en la segona meitat del primer trimestre de 2019, s’iniciarà el procés de contractació pública per a la instal·lació i la prestació del servei. L'objectiu és que els riudomencs i riudomenques puguin gaudir del servei durant l'any 2019.

En aquesta primera convocatòria de WiFi4EU s'han seleccionat un total de 44 municipis de Catalunya, que sumen un finançament de 660.000 euros per a crear zones wifi. A l'Estat espanyol són més de 200 els pobles i ciutats que rebran l'ajut de la UE, mentre que a tot Europa s'han seleccionat 2.800 municipis, als quals es destinarà una inversió global de 42 milions d'euros. La convocatòria, que va estar oberta del 7 al 9 de novembre de 2018, va rebre un total de 13.000 sol·licituds. Els punts WIFI4EU seran gratuïts i hauran de romandre actius durant com a mínim tres anys.