L’Ajuntament s’adhereix a la xarxa RESCAT

19/10/2017

L’Ajuntament s’adhereix a la xarxa RESCAT

L’Ajuntament de Riudoms va aprovar, en el Ple municipal del 26 de juny, l’adhesió a la xarxa RESCAT de radiocomunicacions d’emergències i seguretat de Catalunya en l’àmbit dels vigilants municipals. El conveni, signat conjuntament amb el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, pretén establir la coordinació i col·laboració entre aquestes dues administracions públiques en matèria de seguretat pública, que permet fer ús d'una xarxa comú de radiocomunicacions mòbils que dóna cobertura a tots els col·lectius professionals implicats en la seguretat i les emergències de Catalunya. 

A diferència dels operadors de telefonia mòbil, la xarxa RESCAT arriba a tots els indrets on siguin necessàries les comunicacions, tant a nuclis de població com a tot el territori rural, i aporta un grau de fiabilitat major per garantir la disponibilitat del servei en tot moment i especialment en situacions d’emergència.

El 26 de setembre, la Unitat de Gestió de Flotes de l'Oficina de Coordinació de la xarxa RESCAT lliurà el terminal al Regidor de Seguretat Ciutadana de Riudoms, el Sr. Carles Garcia, i el mateix dia una unitat de mossos va realitzar la formació necessària als agents del cos de la Guàrdia Municipal.