Les escoles de Riudoms treballen en un projecte comú sobre Gaudí

27/03/2017

Les escoles de Riudoms treballen en un projecte comú sobre Gaudí

L’Escola Beat Bonaventura i l’Escola Cavaller Arnau, amb col·laboració amb l'Ajuntament de Riudoms, han iniciat un projecte conjunt sobre l’arquitecte Antoni Gaudí, dins el programa «Apadrinem el nostre patrimoni» que promou el Departament d’Ensenyament. L’objectiu d’aquest programa és fomentar la motivació de l’alumnat en el seu procés d’aprenentatge a partir del treball interdisciplinari sobre els elements patrimonials i turístics de l’entorn proper dels alumnes.

Fa uns mesos, amb l'objectiu d'iniciar projectes d'aprenentatge comuns entre escoles a nivell de municipi i, alhora, fomentar els espais amb potencial turístic de Riudoms, des de l'Ajuntament, i amb el suport del Centre de Recursos Pedagògics del Baix Camp, es va fer la proposta a les dues escoles d'educació primària. De forma conjunta es va acordar treballar en la creació de materials útils per a turistes i visitants centrant-se en la figura i obra de Gaudí.

Els protagonistes del projecte, que porta per nom «Apadrina Gaudí», són els alumnes de 3er curs de l'Escola Cavaller Arnau i els alumnes de 5è de l'Escola Beat Bonaventura. Ja fa unes setmanes que treballen amb la finalitat d'elaborar un audiovisual sobre la vida social en l'època que va viure Gaudí, així com dissenyar un itinerari des de la Casa Pairal d'Antoni Gaudí fins al Mas de la Calderera relacionant els elements naturals que s'hi observen amb l'obra del reconegut arquitecte. 

Per mostrar l’evolució del projecte, les escoles han preparat un blog conjunt, que es pot visitar a http://blocs.xtec.cat/apadrinagaudi/ .

Dins el programa «Apadrinem el nostre patrimoni», el Centre de Recursos Pedagògics ha organitzat una presentació conjunta dels projectes de totes les escoles del Baix Camp el proper dia 6 de maig a Reus.