Música, disfresses i ressopons per celebrar el Carnaval

01/02/2016

Música, disfresses i ressopons per celebrar el Carnaval

Del 5 al 7 de febrer, Riudoms gaudirà del Carnaval amb prop d'una desena d'actes programats. Aquests començaran el divendres 5 de febrer amb el concert a càrrec del grup musical "Gats de carrer" i la xocolatada popular per a tots els assistents que tindran lloc a partir de les cinc de la tarda a la plaça de l'Om. Seguidament, hi haurà el ball infantil i l'arribada de SM el Rei Carnestoltes IX (2a generació), que arribarà amb tot el seu seguici. Sa Majestat proclamarà l’Ajuntament postís, prendrà possessió del càrrec de batlle i farà els seus parlaments. Per a celebrar-ho, hi haurà música de llauna per a fer el Ball del Moc. A continuació, es farà el tradicional ressopó amb la degustació de pa amb oli i botifarra d’ou i la beguda original del Carnaval de Riudoms: l’aigua de foc pels grans i l’aigua d'espurnes pels no tan grans.

El diumenge 7 de febrer, a partir de les sis de la tarda, es farà el concurs de disfresses, que inclourà la desfilada dels participants i el lliurament de premis, al Pavelló Municipal d'Esports. A dos quarts de nou del vespre, hi haurà ball amb el Conjunt Platino a la Sala multiús del Casal Riudomenc. Els actes finalitzaran, a les nou del vespre, amb la crema de SM el Rei Carnestoltes al Pavelló Municipal d'Esports.

També en el marc d'aquesta festa, els centres educatius de Riudoms celebraran el dijous gras amb la tradicional berenada de coca amb xocolata per a la canalla que obsequia l'Ajuntament. I el dissabte 6 de febrer, a les dotze del migdia a la Biblioteca Municipal, hi haurà L'hora del conte amb l'explicació d'una història de Carnaval.