Nova edició del «Reviu les Places»

13/06/2018

Nova edició del «Reviu les Places»

L’Ajuntament de Riudoms presenta una nova edició de «Reviu les Places», la programació cultural de juliol per gaudir de les nits d’estiu amb espectacles musicals i teatrals a les places del poble. La regidoria de Cultura organitza un espectacle tots els dimecres de juliol a les 22 hores. Enguany, s’han programat dos espectacles musicals, un de teatre i un de circ.

La Companyia M'enredo amb M. Eugènia Casanova serà l’encarregada del primer espectacle, el dimecres 4 de juliol a la Plaça de la palmera a les 10 de la nit, amb l’obra «Agència Matrimonial 7 d'Amor». La peça versa sobre 7 dones de caràcters i vides molt diferents (una venedora de pollastres, una ex addicta a les drogues, una monja que ha penjat l'hàbit, una dona dedicada a la política, una professional de la neteja, una professional del sexe i una venedora de llibres esotèrics) busquen parella en un "speed dating" per trobar companyia per aquella nit. Des de l'humor, cadascuna d'aquestes dones se sincerarà per mostrar amb un caire caricaturesc quines són les frustracions i les esperances que guien la vida de cadascuna d'elles. Totes respondran a diferents preguntes i el públic serà qui acabarà fent la tria.

L’11 de juliol serà el moment de gaudir del teatre musical de Le Croupier, amb l’obra “ Dinamita, la Sarsuela” a les 22 hores a la plaça sant Antoni de Riudoms. Aquesta companyia es va destapar amb “Esperança Dinamita”, el seu aplaudit espectacle anterior, que li va permetre obrir la porta als cuplets tot reivindicant la figura de l’enigmàtica vedet que donava nom al muntatge. Però no tot van ser flors i violes, i una sentència judicial obliga a Le Croupier a reparar els danys morals causats recuperant, per aquesta ocasió, un altre d’aquells gèneres que tantes coses ens expliquen del passat més recent del nostre país: la sarsuela catalana. Aquest nou espectacle, dirigit per Mont Plans i seguint la fórmula de teatre musical iniciada a “Esperança Dinamita”, es va estrenar al Teatre Municipal de Girona dins la programació del Festival Temporada Alta 2016, i seguidament va ser presentat al Teatre El Molino de Barcelona per donar així el tret de sortida a la gira arreu del país!

Adaptació de la novel·la Josafat al circ

El dimecres següent, el 18 de juliol a les 10 de la nit, a la plaça de l'Arbre, el circ de la Companyia vallenca Passabarret presenta “JOSAFAT”, oferirà la fascinant trobada entre en el personatge de la novel·la de Prudenci Bertrana i la Fineta els converteix, sense saber-ho, en els protagonistes accidentals d'un joc entre "bella i bèstia". Trobarem equilibris i desequilibris entre dos antagonistes, tan aviat desafiant la gravetat sobre un quadrant com ballant sobre una perxa; i jocs amb ganivets, teles o la follia de la roda cyr. És una adaptació en clau de circ de la clàssica novel·la modernista de Prudenci Bertrana que desconstrueix la passió, la por, les contradiccions, les obsessions, els contrastos i la tragèdia d'aquest Geperut de Nôtre-Dame català, donant com a resultat un relat breu, naïf i obert a un públic familiar.

I per acabar, el 25 de juliol, coincidint amb el final programa de la Festa Major de Sant Jaume, el grup The Flaming Shakers clourà el “Reviu les Places”, a la plaça de l’església, també a les 10 de la nit. Es tracta d’una de les millors bandes tribut a The Beatles de tota Europa, segons la crítica. Rememora en cadascun dels seus concerts, amb un contundent i a la vegada meticulós directe, aquell do mític de la banda més influent del món que a ningú deixa indiferent. The Flaming Shakers cuida fins l'últim detall en la seva posada en escena, utilitzant els mateixos instruments, vestuari i aparença de la banda de Liverpool. Amb una llista de més de 250 temes abasten tota la discografia Beatle, fins i tot amb temes inèdits que contribueixen a oferir un show únic per a generacions de joves i no tan joves gaudint de les seves famoses cançons. Van ser nominats grup revelació de la International Beatles Weekend de Liverpool i han participat en nombrosos concerts al mateix esdeveniment.

Tots els espectacles són gratuïts. Es recomana que les persones interessades acudeixin amb prou antelació als espectacles, per tal de començar puntualment. Consulteu tota la programació aquí.

El «Reviu les Places» és una experiència encara més positiva combinant-lo amb un sopar a la fresca en algun dels establiments de restauració de Riudoms. Consulta la llista dels bars i restaurants aquí.