Regularització Cadastral per part de l’Administració de l’Estat

11/10/2016

Regularització Cadastral per part de l’Administració de l’Estat

Tal i com han recollit els diferents mitjans de comunicació, el Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas està fent un procés de regularització cadastral a tot l’estat espanyol.

Aquesta feina, que la porta a terme la Dirección General del Catastro, consisteix a resseguir tots els pobles i ciutats per tal d’identificar construccions que no estiguin correctament donades d’alta al cadastre.

Mitjançant les visites que estan fent els tècnics especialitzats, contractats per la Dirección General del Catastro, repassen les finques urbanes i les rústiques identificant noves construccions, ampliacions de les existents, reformes o rehabilitacions que no s’hagin comunicat per part dels seus propietaris al cadastre.

Pel que hem pogut saber des de l’Ajuntament de Riudoms, aquests dies s’estan notificant les alteracions detectades pel cadastre als diferents propietaris del nostre poble que no tenen al corrent les altes al cadastre.

És per això que, aquells que rebeu una notificació a casa vostra, cal que estigueu atents al seu contingut per validar que s’ajusta a la realitat. En cas que la correcció que facin no correspongui a la situació real de les vostres propietats, cal que en el termini que us concedeixen es presentin les al·legacions corresponents. 

Tot i que aquest tràmit depèn directament de l’administració de l’Estat i les consultes i dubtes s’han de fer directament a la Dirección General del Catastro, des de l’Ajuntament ens hem posat en contacte amb l’oficina de BASE de Riudoms per tal de demanar que facin l’assessorament necessari als que rebeu la notificació del cadastre i vulgueu presentar al·legacions.

Així doncs, durant els pròxims dies es reforçarà el servei de l’oficina de BASE de Riudoms, situada a la Plaça de l’Arbre i que obre l’atenció al públic tots els dilluns i dimecres de les nou del matí a les dues del migdia.

Per altra banda, segons ens han informat des del cadastre, la gran majoria dels immobles, que tributen correctament, no es veuen afectats per aquest procediment i per tant els seus propietaris no rebran cap tipus de notificació.

En tot cas, és important que per qualsevol dubte o qüestió us adreceu a l’oficina de BASE per tal d’assegurar-vos que el tràmit realitzat és correcte. Des de l’Ajuntament, també realitzarem el seguiment del procediment per tal de vetllar per la seva correcta aplicació.