Riudoms decreta dos dies de dol per la mort de Joan Guinjoan

02/01/2019

Riudoms decreta dos dies de dol per la mort de Joan Guinjoan

Riudoms ha rebut amb tristor la notícia del seu fill il·lustre, el Sr. Joan Guinjoan i Gispert, músic i compositor de renom internacional. L’Ajuntament de Riudoms expressa el seu condol a familiars, amics i veïns de Riudoms per la seva pèrdua. Aquest matí, ha decretat dos dies de dol oficial, i en senyal de dol, ha col·locat les banderes a mig pal. També estudia la celebració d’un acte de reconeixement i record. La data i el lloc d’aquest acte s’anunciarà oportunament.

Nascut el 1931, el compositor i director Joan Guinjoan és el riudomenc més internacional de l’actualitat.  Després d’una breu, però brillant, carrera pianística, es va dedicar a la composició. També ha estat important la seva tasca de divulgació de la música contemporània. La producció musical guinjoaniana és extensa i variadíssima.

Va guanyar premis prestigiosos i estava en possessió de diverses condecoracions, tant del país com de l’estranger. Era membre corresponent de la Reial Acadèmia Catalana de les Belles Arts de Sant Jordi des de 1991, cobrint la vacant deixada per Frederic Mompou.

Residia habitualment a Barcelona i va dirigir fins a la seva jubilació el Centre de Documentació i Difusió de la Música Contemporània de l’Ajuntament de la capital de Catalunya. És autor de l'òpera que porta el nom de “Gaudí”, acabada l’any 1993 i estrenada el 2004 al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, amb llibret de l’escriptor Josep M. Carandell Robusté. Actualment es dedicava plenament a la composició.

Els seus orígens riudomencs sempre han estat molt presents a la seva obra i sempre va  mantenir viu el seu lligam amb el seu poble. L’Institut d'Educació Secundària de Riudoms porta el seu nom: INS Joan Guinjoan Gispert. Guinjoan sempre va assistir a l’acte de lliurament d’orles de l’institut, excepte l’any passat que per raons de salut no va poder-hi ser present.