Riudoms entre el 44% dels municipis de la província que compleixen l’objectiu marcat per la Unió Europea per la recollida selectiva del 2020

30/08/2019

Riudoms entre el 44% dels municipis de la província que compleixen l’objectiu marcat per la Unió Europea per la recollida selectiva del 2020

L’Agència Catalana de Residus ha publicat recentment les dades de recollida selectiva de l’any 2018. Amb un percentatge de 57,34%, Riudoms es troba entre els 50 municipis que presenten una millor recollida selectiva del total de 184 pobles i ciutats de Tarragona, complint alhora amb el repte del 50% de recollida selectiva que ha marcat la Unió Europea pel proper any 2020.

Dels 184 municipis de Tarragona, n’existeixen més d’un centenar que encara no arriben a aquest mínim establert. Tot i que en els últims 10 anys, el reciclatge al Camp de Tarragona ha passat del 29,99% al 38,19%, queda molt camí per recórrer en aquesta línia.

A Riudoms, l’Ajuntament està realitzant diferents accions per anar millorant la recollida selectiva al municipi. El passat mes de maig i juny es van renovar les bateries de contenidors de superfície, ampliant-ne els punts disponibles i proveint les 5 fraccions (envasos, vidre, paper, orgànica i resta) a tots ells. Amb el mateix objectiu, properament s’iniciarà el projecte de la “Bona Brossa” conjuntament amb el Consell Comarcal de Baix Camp, a partir del qual els diners estalviats generats per l’augment de la recollida selectiva a Riudoms es destinaran a programes socials i de salut pel mateix municipi.

Poc a poc, cap al porta a porta

Recorrent aquest camí cap a la millora de la recollida selectiva, l’Ajuntament es planteja redissenyar el sistema de recollida d’escombraries amb l’objectiu final de fer possible, sempre que sigui viable al municipi i a la comarca, la recollida porta a porta. Aquest sistema, actiu en 196 municipis de Catalunya durant l’any passat, sembla decisiu per a la millora contundent de la selecció quotidiana de les escombraries.