Riudoms participa en la “Supernit a les biblioteques” del 25 de maig

15/05/2018

Riudoms participa en la “Supernit a les biblioteques” del 25 de maig

La Biblioteca Municipal «Antoni Gaudí» de Riudoms participarà, juntament amb les 270 biblioteques de més de 150 poblacions de Catalunya, a la “Supernit a les Biblioteques” el proper divendres 25 de maig. L’activitat és gratuïta, però l'aforament és limitat i es recomana inscriure’s prèviament. Els nens i nenes interessats a participar en aquesta experiència han d’inscriure’s prèviament a la Biblioteca, a la plaça de l’Arbre número 5, de dilluns a divendres de 16.30 h a 19.30 h i dissabtes de 10.00 h a 13.00 h.

El canal Super3 de Televisió de Catalunya i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya han organitzat la “Supernit a les biblioteques”, per promoure la lectura entre el públic infantil. La Supernit té per objectiu fer arribar als més petits la importància de la lectura i, per fer-ho, el Super3 ha ideat una aventura multitudinària, simultània i transmèdia per tot el territori en què els nens i nenes participants ajudaran dos personatges del programa de televisió, les elfes Nenúfar i Matoll, perquè puguin sortir de la biblioteca de la casa de la família del Super3 on han quedat tancades pel malvat Sr. Pla.

Entre les 20.00 h i les 21.00 h, els infants estan convocats a la Biblioteca Municipal “Antoni Gaudí” per participar en diferents activitats i ajudar les elfes de la família del Super3 a sortir de la Superbiblioteca on s’han quedat tancades. La Supernit és el colofó d’una de les històries creades pel Super3 i que, des de finals d’abril, s’ha començat a difondre al canal Super3, al web super3.cat i a l’aplicació de vídeo per a mòbils i tauletes del Super3, i que, fins i tot, tindrà al web un videojoc creat expressament per a l’ocasió.

La trama de la “Supernit a les biblioteques”

La història d’aquesta trama de la família del Super3 comença quan la Nenúfar i la Matoll són a la superbiblioteca de casa seva llegint i mirant contes. La Nenúfar llegeix contes de fades i unicorns i, la Matoll, de bruixes i dracs. De sobte, senten un soroll a la porta de la biblioteca. Estranyades, intenten obrir la porta, però està tancada. Ho tornen a intentar amb totes les seves forces, però ni la Nenúfar ni la Matoll poden obrir-la. Just en aquell moment, per sota la porta, entra una misteriosa nota, signada pel Sr. Pla. El Sr. Pla i el seu ajudant, el Rick, les han tancat dins la biblioteca i han posat a la porta unes cadenes gruixudíssimes amb un cadenat enorme. L’única manera d’obrir aquest cadenat és resoldre quatre enigmes. Les solucions d’aquests enigmes són els quatre números que permeten obrir el cadenat.

A partir d’aquest moment, la Nenúfar i la Matoll busquen i rebusquen per tots els llibres, contes i històries de la seva biblioteca la resposta dels enigmes. Però elles soles no se’n surten del tot i necessiten l’ajuda de tots els súpers. Per això, els nens i nenes estan convocats, a la “Supernit a les biblioteques”, a resoldre els enigmes i obtenir els dos últims números que obriran el cadenat de la superbiblioteca.

Videojoc “Supernit a les biblioteques”

A més de la trama de la família del Super3, protagonitzada per la Nenúfar i la Matoll i  que es pot veure al canal Super3, també s’ha creat expressament un videojoc titulat “Supernit a les biblioteques”, per completar un projecte transmèdia de foment de la lectura entre els nens i nenes.  Amb el videojoc “Supernit a les biblioteques”, els súpers poden jugar, des de la web del Super3, amb la Nenúfar i la Matoll i moure’s per una biblioteca per aconseguir un dels quatre números que obre el cadenat, tot agafant llibres virtuals i evitant obstacles. Després de la celebració de la “Supernit a les biblioteques”, els súpers podran introduir una clau secreta, que se’ls haurà dit a les biblioteques, per poder jugar, en mode prèmium, amb el joc, on tots els llibres donen més punts.

Què han de fer els infants per participar-hi?

Per participar en la “Supernit a les biblioteques” del divendres 25 de maig, els nens i nenes que s’hagin inscrit prèviament, s’han de presentar a la Biblioteca Municipal “Antoni Gaudí”, una mica abans de les 20.00 h acompanyats d’algun adult. La “Supernit a les biblioteques” començarà a les 20.00 h i tindrà una durada d'una hora. No cal portar-hi res, només enginy per resoldre els dos últims enigmes que han d’alliberar la Nenúfar i la Matoll.