Riudoms ret homenatge a Joan Guinjoan i Gispert

12/01/2019

Riudoms ret homenatge a Joan Guinjoan i Gispert

L’Ajuntament ha celebrat un acte d’homenatge i de record del compositor Joan Guinjoan i Gispert, mort recentment a Barcelona, al Saló de Plens Municipal amb la presència del seu fill, de l’alcalde, Sergi Pedret; dels regidors de la corporació, familiars i autoritats del territori.

L’acte ha estat presidit per l’alcalde, acompanyat per François Guinjoan, fill del músic i compositor; Maria Cros, regidora de Cultura; Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona i Maria Teresa Moles, directora de l’Institut Joan Guinjoan de Riudoms. A la cerimònia també hi han assistit altres autoritats, entre d’altres, el diputat de Cultura de la Diputació de Tarragona, Joan Olivella.

Els membres de la taula presidencial han pronunciat unes paraules lloant la vida i obra de Guinjoan i la seva estima per al seu poble natal, amb el qual ha estat sempre va  mantenir viu el  lligam. L’alcalde ha destacat que Joan Guinjoan sempre ocuparà «un lloc d’honor a la Sala de Plens com a fill il·lustre del poble» i que «ha estat i estarà present per sempre més en la història del nostre estimat Riudoms».

El president de la Diputació, Josep Poblet, ha qualificat la mort de Guinjoan com la «pèrdua d’un gran prohoms del país», però -ha matisat- «ens ha de reconfortar que el Joan Guinjoan músic romandrà viu sempre, cada cop que s’interpretin les seves obres».

François Guinjoan ha declarat estar molt honorat per ser rebut al Saló de Plens i per estar acompanyat per la família. També ha destacat el gran vincle de Joan Guinjoan amb Riudoms i amb el Camp de Tarragona, senyalant el fet d’haver estat nomenat Doctor Honoris Causa per la Universitat Rovira i Virgili, entre d’altres distincions i honors atorgats al seu pare; així com el suport que sempre va rebre per part de l’ajuntament riudomenc a través del seus alcaldes Josep Maria Vallès, Josep Maria Cruset i Sergi Pedret.