Tens adaptada l'antena de TDT?

28/03/2017

Tens adaptada l'antena de TDT?

Els operadors de telefonia mòbil ja estan oferint serveis de 4G. Aquesta nova tecnologia permet obtenir connexions mòbils de molt alta velocitat, millorar la cobertura a l’interior dels edificis i aconseguir millors nivells de penetració geogràfica, en particular a les zones rurals.

Els serveis mòbils 4G utilitzen la freqüència 800MHz que abans utilitzava la televisió digital terrestre (TDT), de manera que pot ser que la senyal de TV es vegi afectada per interferències.

A qui afecta?

Afecta a aquells ciutadans que reben la senyal de televisió a les seves cases a través d’una antena i que es troben dins de l’àrea de potencial afectació d’algun node 4G en la banda de 800 Mhz.

Com a actuació preventiva, els ciutadans que resideixin a l’àrea de potencial afectació van rebre en el seu dia una comunicació al seu domicili que els informava que a partir d’aquell moment podrien sol·licitar l’adaptació de l’antena del seu edifici per evitar possibles incidències, a causa l’imminent encesa a  la seva zona d’un node 4G en la banda de 800 Mhz.

El període d’adaptació, que ja ha finalitzat, té un nou període de 15 dies per tal d’adaptar-se. Aquesta adaptació és gratuïta.

En cas de dubte podeu trucar al telèfon gratuït 900 831 902.

NOTA: No afecta als ciutadans que rebin la senyal de televisió a través de cable/fibra òptica, satèl·lit o Internet.