Visita d'Obra a les Escoles Velles

07/02/2019

Visita d'Obra a les Escoles Velles

L’alcalde, Sergi Pedret, acompanyat de la regidora de Cultura, Maria Cros; i del regidor d’Urbanisme, Xavier Gallego, ha visitat les obres de remodelació i millora de l’edifici de les Escoles Velles.

La intervenció a les antigues escoles de Riudoms implica una inversió al voltant de mig milió d’euros. Les obres, iniciades l’any passat, entren en l’etapa final de la primera fase del projecte. Aquesta primera intervenció consisteix en la rehabilitació de la planta baixa i la planta primera, i en la construcció d’un nou nucli de comunicació vertical, escala i ascensor, per adequar l'equipament a la normativa d'accessibilitat i a les exigències bàsiques en matèria de seguretat en cas d’incendi. 

L’edifici es destinarà a allotjar una gran part de les entitats i associacions de Riudoms. D’aquesta manera, junt amb la rehabilitació de l’antiga llar de jubilats, totes les entitats del teixit associatiu riudomenc disposaran d’un espai propi per realitzar les seves activitats de caire cívic, docent i cultural.

El projecte de reforma de l’espai de les «Escoles Velles» s’ha fet de la mà de les entitats de Riudoms. Els regidors del govern municipal han mantingut contactes bilaterals amb les entitats i associacions del seu àmbit d’actuació per informar del projecte i per valorar conjuntament les necessitats d’ubicació, d’espai i de mobiliari de les entitats. I d’aquest treball conjunt, se n’ha derivat el disseny de cada espai per a les entitats del poble. 

Les entitats que desenvoluparan les seves activitats a les «Escoles Velles», un cop s’acabi aquesta primera fase, són: l’Esplai Riudomenc, a la planta baixa, i a la primera planta, “Revista L’Om”, l’”AMPA Escola Beat Bonaventura Gran”, Tallers de Colors”, “Vol i Boixet”, “AMPA Institut Joan Guinjoan” i Associació “Bella Llar”.

A més a més, al primer pis, hi haurà una sala de reunions amb capacitat per a més de 100 persones que es destinarà a les reunions de les associacions, trobades, xerrades, formació, etc.