Epicentre Gaudí

print pdf

L'Epicentre Gaudí, impulsat per l'equip de govern de l'ajuntament de Riudoms, correspon a un edifici de nova planta entre mitgeres que amplia els equipaments culturals del nostre poble. Des d'un punt de vista estructural, és un edifici independent, no obstant això, des del punt de vista de la seva utilitat, és una part integrant d'un conjunt més ampli compost per la Casa Pairal Gaudí i l'edifici de nova construcció, un pati i un hort. L'esmentat conjunt permet realitzar l'aprofundiment i la difusió dels coneixements sobre l'universal riudomenc Antoni Gaudí i Cornet.

Des d'un punt de vista més tècnic, en la redacció del projecte es va buscar la versatilitat de les diferents dependències i accessos. Així, les dues edificacions estan comunicades a través de les diferents plantes i, per altra banda, s'ha habilitat un accés a la gran zona verda que hi ha a la part posterior de la Casa Pairal dels Gaudí.

Planta baixa i dos pisos.

L'accés principal a l'edifici es troba a la façana del Raval de Sant Francesc. Està format per uns brancals i gran arc pla de pedra tallada, element constructiu originari de l'antiga casa anomenada "Ca la Clàudia".

La planta baixa és un gran vestíbul, lloc d'informació d'activitats, d'exposicions temporals, sala de conferències, etc. En aquesta planta també hi trobem l'accés a l'ascensor, els serveis i el guarda-roba.

La primera planta consta del corresponent distribuïdor que dona accés a tres sales que poden adoptar diferents funcions: sala d'actes, administració i biblioteca.

La segona planta també disposa d'un distribuïdor que dóna accés a tres sales que es destinades a tallers, sala d'estudis, biblioteca, exposició permanent, etc.

Tota l'edificació disposa de les darreres mesures per facilitar l'accés a les persones amb disminució, sistema d'escalfament d'aigua sanitària mitjançant panells solars i un sistema de climatització que actua conjuntament sobre els dos edificis.