Campanya vial sobre sistemes de retenció infantil

28/09/2018

Campanya vial sobre sistemes de retenció infantil

La Direcció General de Trànsit i els Mossos d'Esquadra han engegat una campanya de trànsit per al control i el foment de l'ús de Sistemes de Retenció Infantil.

En aquest sentit, la Guàrdia Municipal ha engegat aquesta setmana la vessant informativa de la campanya a Riudoms, mentre que la setmana que ve, de l'1 al 7 d'octubre, els Mossos d'Esquadra controlaran el compliment de les normes en l'ús del cinturó de seguretat i sistemes de retenció infantil, informat els conductors i, si s'escau, sancionant conductes de risc.

Els guàrdies locals de Riudoms també informaran els conductors de la necesitat de complir la normativa en seguretat vial en el cas dels infants, per a la qual cosa han editat un fulletó informatiu i ja han realitzat xerrades. La Guàrdia Municipal ja ha impartit dues xerrades en els centres educatius de primària del municipi per informar i donar consells als infants sobre aspectes de seguretat de trànsit en cas de viatjar en cotxe, moto o bicileta. Els policies van visitar l'Escola Beat Bonaventura el passat dia 27 de setembre, i l'Escola Cavaller Arnau, el 28.

Malgrat l'increment de l'ús dels sistemes de retenció homologats, encara existeixen molts casos d'incompliment d'aquesta norma, i l'objectiu de la campanya és que el bon costum de cordar el cinturó dels més petits s'estengui el màxim possible, ja que -en general- l'ús dels sistemes de retenció infantil redueix a la meitat el risc de mort en cas d'accident. En el cas específic dels infants, un nen sense subjecció multiplica per cinc les possibilitats de patir lesions greus o mortal i, en canvi, si està subjectat, nou de cada deu lesions es poden evitar.

Les persones interessades en conèixer la normativa i els consells de seguretat de la campanya podem baixar-se el fulletó adjunt en l'apartat "documents associats" d'aquesta notícia.

 

Documents associats: