Tot a punt per celebrar Sant Jordi

20/04/2018

Tot a punt per celebrar Sant Jordi

L’Ajuntament, la Biblioteca Antoni Gaudí i el Casal Riudomenc han programat dos dies d’activitats per celebrar la diada de Sant Jordi. La plaça de l’església s’omplira diumenge 22 i dilluns 23 amb les tradicionals parades de llibres i de roses i amb 13 activitats culturals per a totes les edats.

Diumenge 22, a la plaça de l’Església hi haurà activitat des de les 10 del matí fins a les 8 del vespre. Les parades obriran a partir de les 10 h. i a les 11 del matí està programat un contacontes amb el títol de «La dragona bufalletres», a càrrec de la companyia La Clau del Clown, que combinarà música, teatre i titelles. Simultàniament, obriran portes els espais turístics de «La Cisterna Vella» i la «Casa Pairal d’Antoni Gaudí» on es podrà fer una visita guiada d’una hora de durada a les 11, les 12 i les 13 hores. A les 12.30h, es donarà pas a la ballada de Gegants i Capgrossos de Riudoms i, una hora més tard, a les 13.30h, es podrà escoltar el Concert de Sant Jordi a càrrec de la Coral petits Cantors i la Coral Alegria, de l’Escola Municipal de Música de Riudoms. Per la tarda, l’activitat més esperada és el Concurs de Dibuix de Sant Jordi, per a infants de 3 a 12 anys, organitzat conjuntament amb les AMPA de l’Escola Beat Bonaventura Gran i l’Escola Cavaller Arnau. La vetllada clourà amb una ballada de sardanes a les 18.30h, a càrrec de la Colla Sardanista Roses de Tardor de Riudoms, i amb el lliurament dels premis del concurs de dibuix a les 19.15h.

Dilluns 23, el matí estarà ocupat per les tradicionals parades de llibres i de roses, i les activitats es concentraran a la tarda a partir de les 17 hores. A les 5, hi haurà un berenar popular gratuït per als nens i nenes en edat escolar. A les 17.30h està programada una representació participativa de «La Llegenda de Sant Jordi» on els personatges i el públic assistent interaccionaran a mesura que transcorre l’obra. A les 19.00h, està prevista una lectura de poemes i la vetllada acabarà amb un concert d’Havaneres i rom cremat.

Enllaç al programa d’activitats de Sant Jordi

Enllaç a les bases del concurs de Dibuix de Sant Jordi


Campanya de promoció de l’ús de la bicicleta

L’Ajuntament de Riudoms també posarà una parada els dies 22 i 23 d’abril per animar els riudomencs a participar en diverses campanyes de caire cívic i cultural. A partir d’aquesta data, les persones interessades en desplaçar-se en bicicleta per Riudoms ho tindran més fàcil. La campanya «Riudoms Pedala» regalarà un cadenat a les persones que s’adhereixin a la iniciativa per poder-la lligar la bicicleta en els més de 20 aparcaments especialment habilitats en els principals punts del municipi. Els ciclistes que no puguin adherir-se a la campanya els dies 22 i 23, podran fer-ho a l’Oficina d’atenció al Ciutadà a partir del dia 24 de dilluns a divendres de 9 a 14 h, i els dilluns de les 17 h a les 19 h de la tarda.

Enllaç a la campanya «Riudoms Pedala»

 

Taller de prepararció de la Festa Major de Sant Jaume

L’Ajuntament també animarà infants, joves i adults a apuntar-se als tallers i activitats de preparació de la Festa Major de Sant Jaume 2018. El consistori repartirà un fulletó per poder inscriure’s als tallers de confecció de capgrossos, de danses tradicionals, de vestuari de diablons i tabalers, etc. Els interessats en participar poden apuntar-se fins al dia 4 de maig.

Enllaç a la informació dels tallers preparatius de la Festa Major de Sant Jaume 2018.