6a edició dels Quadres de la Passió

12/04/2019

6a edició dels Quadres de la Passió

Un any més, i ja en van sis, Riudoms representa els “Quadres de la Passió de Jesús, una activitat de la setmana santa riudomenca que fan possible més de 150 actors voluntaris i que narra els principals episodis de la mort i resurrecció de Crist. Els Quadres de la Passió es representaran simultàniament el dissabte dia 13 d’abril a partir de les 8 del vespre al nucli antic de Riudoms.

Set escenes

La representació compta amb un total de set escenes, -una més des de l’any passat- situades en diversos espais històrics del nucli antic de Riudoms. Els 150 actors i actrius voluntaris, sota la direcció de M. Conxa Torres Sabaté, mostraran al públic assistent les etapes principals dels últims dies de la vida de Jesús. La primera d'elles fa referència al Diumenge de Rams, i es farà a la plaça de la Mare Cèlia. La segona escena, als Porxos de la plaça Petita, explicarà l'expulsió dels mercaders del Temple; i seguirà a l'entrada de la casa del carrer de l'Arenal, número 20, amb el Sant Sopar, un dels moments més coneguts de Jesús amb els seus deixebles.

El Bes de Judes és el següent Quadre, i es podrà veure a la placeta de l'absis posterior de l'Església de Riudoms. 'De Caifàs a Ponç Pilat' és el Quadre que es representarà a l'entrada de l'Església, a l'Auditori del Teatre del Casal Riudomenc es podrà veure el Quadre de la Crucifixió, i  la representació del  Sant Sepulcre es podrà veure a la Cisterna Vella.

Representacions cada 15 minuts

A partir de les 20.00 hores començaran les representacions que duraran 10 minuts i que es faran simultàniament en els set emplaçaments. A les 20.15, 20.30, 20.45, 21.00 i 21.15 hores es tornaran a realitzar perquè tothom pugui veure tots els quadres. El quadre final, que correspon a la Crucifixió i Resurrecció, es representarà a les 21.30 hores al Teatre Auditori Casal Riudomenc, i es podrà accedir a la sala 15 minuts abans.