"Bosses de Lletres", una nova activitat pilot en el marc del Pla Educatiu Municipal

30/11/2020

"Bosses de Lletres", una nova activitat pilot en el marc del Pla Educatiu Municipal

La Regidoria d’Educació i la Biblioteca Antoni Gaudí han posat en marxa el projecte «Bosses de Lletres» en el marc del Pla Educatiu Municipal, conjuntament amb les dues escoles del municipi.

 

Aquesta activitat està adreçada a l’alumnat de primària dels centres educatius de Riudoms i té per objectiu fomentar l’hàbit lector, la recomanació literària i la lectura compartida a casa.

 

Es tracta de 12 bosses que contenen un lot de tres llibres cadascuna d’una temàtica concreta com per exemple el canvi climàtic i el reciclatge; la salut; la família; la diversitat; els estereotips; les emocions. Cadascuna d’aquestes bosses s’acompanya d’una llibreta en la qual els alumnes poden fer la seva proposta de lectura.

 

Cada infant escollirà una bossa que s’endurà a casa durant uns dies i llegirà tots o algun dels llibres que conté el lot i, posteriorment, recomanarà quin li ha agradat més.

 

El projecte s’iniciarà, aquest mes de desembre, per als i les alumnes de segon de primària de l’Escola Cavaller Arnau i, durant el segon trimestre, es traslladarà a l’Escola Beat Bonaventura.

 

«Bosses de Lletres» és una iniciativa que respon a les tres línies d’intervenció sobre les quals s’està redactant el Pla Educatiu Municipal de Riudoms: contribuir en l’èxit escolar, pel que fa al foment de la lectura i de la comprensió lectora; potenciar la relació amb l’entorn, apropant la Biblioteca Municipal als infants; i per últim enfortir la xarxa entre centres educatius, a través de l’intercanvi de recomanacions literàries compartides entre alumnes de les dues escoles.