Consulta el programa de la Festa dels Barris 2024

26/06/2024

Consulta el programa de la Festa dels Barris 2024

Del 5 al 7 de juliol la Festa de Barris omplirà els carrers de Riudoms de festa i de colors. Una festa que compta amb un seguit d’actes per a tots els públics, que començaran amb el repic de campanes al migdia del divendres 5 de juliol.

El dia abans, però, hi haurà una activitat que servirà com a avançadeta de la festa. El dijous 4 de juliol a les 20 h s'inaugurarà l'exposició "50 anys de les Majorettes" a la Llar dels Jubilats. I és que a l'any 1974, el barri de la carretera i del carrer del Beat es va disfressar de majorettes durant la rua de Barris. Un moment que va donar lloc a l'inici del grup de majorettes i a la Banda de Cornetes i Timbals Baix Camp i que ara s'ha volgut commemorar.  

A la tarda de divendres, els 11 barris anunciaran l’inici de la festa amb l’encesa de traques i voladors que esclataran simultàniament per tot el poble i, tot seguit, faran degustacions populars mentre finalitzen el guarniment dels seus carrers.

El dissabte 6 de juliol, a partir de les 6 de la tarda, serà el torn dels més joves, que podran participar i divertir-se amb els jocs de cucanya que es faran cada barri. Al voltant de les 10 de la nit a cada barri s'hi farà un sopar a l'aire lliure, que finalitzarà amb un ball fins ben entrada la nit. A la matinada, la plaça de l’Om serà l'escenari de la festa jove que s'allargarà fins ben entrada la nit.

El toc de diana del diumenge al matí convocarà a tothom per anar a enramar. La rua de lluïment, amb la participació de tots els barris i els Kintus 2006, arrencarà a les 10 del matí des de la plaça de l’Arbre i acabarà amb una ballada conjunta a la plaça de l'Església. Enguany es farà un nou recorregut perquè els avis de la residència puguin gaudir també de la festa.

Els actes continuaran a la tarda. A les 19.30 h a l'Església de Sant Jaume s'hi farà la tradicional missa del ritual de les ofrenes. Tot seguit, i des de la plaça de l’Església, se sortirà en comitiva fins al parc de Sant Antoni amb la representació de tots els barris i els seus hereus i pubilles acompanyats de la Banda Principal de Riudoms. A les 9 de la nit, el Parc de Sant Antoni acollirà el ball de barris amb el grup de versions «Les que faltava Band»; es farà l'elecció de la Pubilla, l'Hereu, el Fadrí i la Dama d'honor de Riudoms 2024 i s'entregaran els premis del concurs de carrosses i disfresses de la rua de Barris.

• Descarrega't la programació AQUÍ.

La Festa dels Barris és possible gràcies a la col·laboració entre les entitats i l'Ajuntament, i compta amb el suport de la Diputació de Tarragona.