Divendres al vespre, la plaça de l'Església també serà zona prioritària per vianants

20/06/2024

Divendres al vespre, la plaça de l'Església també serà zona prioritària per vianants

Com sabeu, durant tot l’any, la Plaça de l’Església i la Plaça Petita són espais prioritaris per a vianants els caps de setmana. En concret, dissabte a la tarda i tot el diumenge els cotxes tenen prohibit circular-hi.

Doncs bé, ara això s’ampliarà els divendres al vespre. De 20:30h del vespre de divendres (un cop les botigues ja estiguin tancades) i fins a la matinada, la Plaça quedarà tancada al trànsit. El dissabte al matí la circulació tornarà a estar oberta per qui hagi d’anar a algun comerç de la zona. Aquest mesura es farà només durant la temporada d’estiu, que és quan la Plaça acumula més moviment de persones.

Amb aquesta novetat, la plaça quedarà tancada el trànsit en les següents situacions:

  • Els divendres: de les 20.30 h i fins a la matinada (durant l’estiu: 21 de juny a 13 setembre)
  • Dissabtes: a partir de les 16 h.  (tot l’any)
  • Diumenges i festius: tot el dia. (tot l’any)

Retirada del contenidor de matèria orgànica

D’altra banda, durant la temporada d’estiu el contenidor de matèria orgànica ubicat entre la plaça de l’Església i la plaça Petita estarà inutilitzat i no es podrà fer servir. Això passarà des d’aquest dimecres 19 de juny i fins a final d’estiu (la data concreta pot variar depenent de les condicions climatològiques i, per tant, se n’informarà arribat el moment).

Es poden utilitzar les bateries de contenidors més properes i on sí que hi haurà contenidor de matèria orgànica: plaça Mare Cèlia, plaça Arnau de Palomar, final del carrer Sant Sebastià, antiga Bàscula.

Aquesta mesura es pren per dos motius:

  • Evitar males olors en una zona cèntrica de Riudoms i plena de terrasses de bars molt freqüentades.
  • Per seguretat. La recollida de restes orgàniques és l’única que es fa durant el vespre, en un horari que la plaça està plena d’activitat.