Dones nouvingudes participen en programes de formació i prevenció del Servei de Primera Acollida

20/07/2020

Dones nouvingudes participen en programes de formació i prevenció del Servei de Primera Acollida

El Consell Comarcal del Baix Camp va iniciar, el mes de març a Riudoms, un programa per establir accions de prevenció i sensibilització de la violència masclista i que està dirigit a les dones immigrades que segueixen la formació del Servei de Primera Acollida prestat per l’Ajuntament. Aquest programa s’impulsa des de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.

Un total de 14 dones, tant de Riudoms com d’altres municipis de la comarca, ha participat en aquesta formació, on s’han tractat temes com l’alfabetització, el català inicial o els coneixements de l’entorn, al llarg de les 72 hores lectives. 

El curs es va iniciar l’11 de març però, a causa de la situació generada per la crisi sanitària de la Covid-19, es van haver d’aturar les classes presencials tal com estaven previstes. Malgrat això, aquestes dones han seguit formant-se amb normalitat, rebent la formació en línia, a través d’aplicacions de missatgeria instantània, com el WhatsApp, i gràcies a l’enregistrament de vídeos amb els continguts del curs. Amb tot, el curs ha finalitzat amb un seguiment molt alt i una satisfacció molt positiva tant per part de les alumnes com dels organitzadors.