El Ple aprova el pressupost municipal per a l'any 2022

27/12/2021

El Ple aprova el pressupost municipal per a l'any 2022

El Ple extraordinari de l'Ajuntament, celebrat el dijous 23 de desembre, ha aprovat el pressupost municipal per a l’any 2022 amb 7 vots de Junts per Riudoms a favor i 6 abstencions d’ERC, CUP i PSC. 

Es tracta d’un pressupost que té en compte la situació actual i que reflecteix les prioritats de l’Ajuntament: no augmentar els impostos a la població i mantenir les línies bàsiques del Pla de Govern, que se centren en l’atenció a les persones, prioritzant les polítiques socials, la millora d’equipaments i de la via pública del municipi i la promoció del municipi, tant comercial i empresarial com turística.  

Les grans accions per al 2022  

El pressupost inclou 575.000 € per les obres de millora del carrer de Sant Pau, que actualitzaran les xarxes soterrades i l’aspecte del carrer, convertint-lo en una via amb voreres amples i arbrat. Alhora també contempla la redacció del projecte de millora del carrer de Sant Antoni.

En termes de sostenibilitat, s’inclouen 20.000 € que es destinaran a la instal·lació de plaques solars en equipaments municipals, i que se sumen a les ja previstes per l’escola Beat Bonaventura. En aquest mateix sentit, també es preveu substituir l’enllumenat públic per millorar l’eficiència energètica i tirar endavant les accions recollides al Pla de mobilitat sostenible.  

La promoció municipal continua sent prioritària en aquest pressupost, destinant 75.000 € en campanyes pel comerç local, formacions per a empreses, foment del patrimoni turístic i altres accions recollides als Plans de dinamització comercial i turístic. A més, també incorpora 50.000€ per equipar l’espai de dinamització econòmica a la segona planta de les escoles velles i destinar-hi un tècnic assessor.  

Pel que fa a l'àmbit social i d’acompanyament a les persones, el pressupost aposta per un millor Servei Social a la nostra comunitat, dedicant-hi uns 140.000 €, i incloent la compra d’un edifici per donar solució a diferents necessitats actuals. També posa en rellevància les polítiques d’igualtat de gènere, incorporant per primera vegada una partida específica de 13.000 €. Per altra banda, prioritza la seguretat dels veïns i veïnes ja que preveu l’augment d’agents del nostre cos de la Guàrdia Municipal.

Els recursos per a les entitats locals continuen reflectits al pressupost 2022, destinant-hi més de 100.000 € de suport econòmic. A més, amb l’objectiu de dinamitzar la cultura i l’oci al municipi, es destinen els recursos necessaris per conservar les festes de Riudoms i potenciar la cultura, com per exemple els 19.000 € per a la construcció d’elements festius com són una bèstia de foc i un gegantó.