Es reformulen els actes culturals i festius d’aquest juliol

09/06/2020

Es reformulen els actes culturals i festius d’aquest juliol

La situació actual derivada de la pandèmia COVID-19 obliga a adaptar els esdeveniments festius i actes culturals que organitza l’Ajuntament de Riudoms per acomplir la normativa i les mesures de protecció recomanades pel Govern en funció de l’avançament en la desescalada. Pel que fa als actes del mes de juliol, aquesta situació excepcional afecta la Festa dels Barris, la Festa Major de Sant Jaume i la programació cultural Reviu les places.

Per aquest motiu, la Regidoria de Cultura i Festes, conjuntament amb la Regidoria de Joventut, treballen des de fa setmanes amb l’Associació de Barris per tal de dissenyar un nou programa de la Festa dels Barris adequat a les circumstàncies actuals.

De la mateixa manera, s’està avançant en l’adaptació dels actes de la Festa Major de Sant Jaume. Després de diverses reunions de les Regidories de Festes i Joventut amb les diferents entitats locals i col·lectius participants en la festa, s’estan dissenyant i acordant propostes que garanteixin la seguretat i la salut dels veïns i les veïnes però que, alhora, ajudin a mantenir viva l’essència d’aquesta festivitat.

Segons la regidora de Cultura i Festes, Verònica Torres, «en la reformulació d’aquestes festes s’està prioritzant, d’una banda, poder complir la normativa actual marcada per la crisi sanitària i, de l’altra, el replantejament econòmic que s’ha generat a conseqüència d’aquesta».

Pel que fa al programa d’espectacles culturals a l’aire lliure Reviu les Places, que té lloc els dimecres del mes de juliol, quedarà suspès en aquesta edició.

En les pròximes setmanes, es publicaran els programes d’actes de cadascuna de les festes per aquest 2020.