Jornada de portes obertes al nou Centre d’entitats i formació «Les Escoles Velles»

13/11/2019

Jornada de portes obertes al nou Centre d’entitats i formació «Les Escoles Velles»

L’Ajuntament de Riudoms ha programat, el dissabte 16 de novembre, una jornada de portes obertes del Centre d’entitats i formació «Les Escoles Velles» perquè els veïns i les veïnes de Riudoms coneguin aquest nou espai que ha començat a funcionar aquesta tardor.

La jornada començarà a les 5 de la tarda amb un espectacle infantil a càrrec de la companyia Set de So. Tot seguit, hi haurà una xocolatada popular. A les 7, l’assessor educatiu Joan Carles Folia oferirà la xerrada «La millor versió de tu mateix» a la sala de conferències del nou espai. 

Les instal·lacions es podran visitar a partir de les 6 de la tarda i les entitats locals que disposen d’un espai al Centre oferiran tallers, mostres, exposicions i activitats diverses. 

El nou centre: un impuls al teixit associatiu local i a la formació

Un dels grans objectius de l’equip de govern, ja iniciat en la legislatura anterior, era rehabilitar l’edifici de les Escoles Velles i destinar-lo a les entitats de Riudoms perquè tinguessin un espai propi on poguessin desenvolupar les seves activitats. 

El projecte de reforma de l’espai de les «Escoles Velles» s’ha fet de la mà de les entitats de Riudoms. L’equip de govern ha mantingut contactes bilaterals amb les entitats i associacions per valorar conjuntament les necessitats d’aquestes i definir el projecte. 

Les entitats que desenvolupen les seves activitats a les «Escoles Velles» són: l’Esplai del Casal Riudomenc, a la planta baixa, i a la primera planta, la Revista L’Om, l’AMPA Escola Beat Bonaventura Gran, Tallers de Colors, Vol i Boixet, l’AMPA Institut Joan Guinjoan i l’Associació de dones “Bella Llar”. 

A més a més, l’edifici disposa d’una cuina i aules destinades als cursos, tallers i xerrades que organitza la Regidoria d’Educació i Formació. Al primer pis, compta amb una sala de conferències amb capacitat per a més de 100 persones, d’ús municipal i també a disposició de totes les entitats i associacions de Riudoms. 

La posada en funcionament d’aquest edifici és una de les primeres actuacions de l’Ajuntament de Riudoms en l’aposta que recull el Pla de Govern d’impulsar el teixit associatiu i donar suport a les entitats locals.