Joventut ha acollit una quarantena de joves en el marc dels Serveis Comunitaris

22/06/2022

Joventut ha acollit una quarantena de joves en el marc dels Serveis Comunitaris

L’àrea de RiudomsJove de l’Ajuntament ha acollit, durant aquesta primavera, més de 45 alumnes de l’Institut Joan Guinjoan que han realitzat el Servei Comunitari a l’Espai Jove.

Aquest servei és una assignatura obligatòria que cursa l’alumnat de segon cicle d’ESO i que vol promoure que l'alumnat experimenti i sigui protagonista de manera activa d'accions de compromís cívic i ofereixi els seus coneixements al servei de la comunitat. 

Els i les joves s’han organitzat per grups per treballar un àmbit diferent com són la igualtat de gènere, el suport emocional als joves, les funcions i les tasques d’alguns serveis públics com la Brigada i la Guàrdia Municipal, i la prevenció del bullying. A partir d’aquest treball, han rebut formacions i han elaborat uns projectes per ser aplicats en la comunitat.

Així, el dilluns 20 de juny, es va presentar als centres de Primària de Riudoms un d’aquests projectes, concretament el de prevenció de l’assetjament escolar. A través de la realització d’uns tallers a l’Escola Beat Bonaventura i l’Escola Cavaller Arnau, l’alumnat va explicar als infants les idees claus per acabar amb les persones assetjadores i oferir ajuda a les víctimes amb l’objectiu de conscienciar els alumnes de la importància de detectar l'assetjament escolar i no ser-ne espectadors.

Aquest projecte comunitari d'acció educativa és un exemple de treball en xarxa entre l’Ajuntament de Riudoms, des de les regidories de Joventut i d'Educació, i els centres educatius de Primària i Secundària del municipi. Un projecte que tindrà continuïtat en el pròxim curs escolar.